Anatolië

ISBN: 9789461431202

Auteurs: Somer Sivrioglu, David Dale

Publicatiedatum: 21-05-2015

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Good Cook B.V. |

'Turken houden van goed eten. Bij het ontbijt praten ze al over wat ze 's avonds zullen eten', aldus de
Turkse chef Somer Sivrioglu, auteur van Anatolië. Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken.

Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse recepten, van de grootse banketten uit het Ottomaanse Rijk tot de pittige snacks in de voedselkraampjes in de straten van Istanbul, van de beroemde ontbijten aan de verre oostgrens tot de mezzes met vis in de Egeïsche kuststreek.

Ook worden de rituelen, mythen, de grappen en de volkswijsheden die schuilgaan achter 3000 jaar geschiedenis van de Anatolische kookkunst prijsgegeven. Daarnaast is Anatolië een ode aan het hedendaagse Turkije, dat met de vele schitterende foto's op een indrukwekkende manier in beeld wordt gebracht.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever