Toscane

ISBN: 9789461431875

Auteurs: Giancarlo Caldesi Katie Caldesi

Publicatiedatum: 08-05-2018

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Good Cook B.V. | Imprint: Good Cook B.V.

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

De Toscaanse bevolking is immens trots op hun regio en de liefde voor de omgeving vertaalt zich in een keuken die nooit teleurstelt. Giancarlo & Katie Caldesi nemen je mee op een culinaire, Toscaanse dag. Het ritme van het dagelijks leven is gelijk aan hoe er gekookt wordt: traag en kalm. Begin de dag met een sterke espresso en geroosterd brood met tomaten en olijfolie. 'L'ora di pranzo' (lunchtijd) wordt traditioneel met familie thuis doorgebracht, pratend en onderwijl genietend van een goede pasta met ragù. Weekendmaaltijden zijn een feest en iedere maand kent zijn eigen dolce: van zomerse 'macedonia' tot 'pan con santi' in de herfst, er is altijd een gerecht om je in onder te dompelen. Tegen een achtergrond van glooiende heuvels neemt 'Toscane' je mee op een culinaire reis door het diverse landschap, waarbij je tradities en kooktechnieken leert kennen die deze regio zo kenmerkend maakt.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever