Izakaya

ISBN: 9789461432674

Auteurs: Tim Anderson

Publicatiedatum: 28-01-2022

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Good Cook B.V.

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Izakaya' zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even stoom afblaast met eendrankje, kleine hapjes, snacks en meer. Vergelijk het met het bezoek van een Spanjaard aan een tapasbar of met de Hollandse vrijmibo met bier en bitterballen. Alleen dan wel op z’n Japans, van lichte hapjes tot en met gerechten die vullen.Treed met Tim Anderson, dé kenner van de Japanse keuken en auteur van o.a. 'Vegan JapanEasy', in de wereld van de 'Izakaya' en maak de meest populaire en iconische gerechten zelf. Van allerlei kleine hapjes als diverse yakitori, gemarineerde inktvisjes, schaaltjes edamame, pickled komkommer met knoflook en sesamolie, of juist iets uitgebreider.Of je nu kiest voor diverse kleine snacks of trek hebt in een wat vullender gerecht, 'Izakaya' biedt voldoende mogelijkheden om je repertoire Japanse gerechten uit te breiden: van licht en fris als in sake gestoomde schelpjes of vullende gyoza van aubergine met garnalen en gehakt of ‘zeebrasem nanban-zuke’. Van kleine mondvermaakjes tot en met desserts en drankjes. Met goede uitleg over de voorraadkast en kooktechnieken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever