Authentiek Japan thuis
ISBN: 9789461432735
Auteurs: Maori Murota
Publicatiedatum: 13-04-2022
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Good Cook B.V.
Maori Murota, auteur van dé succestitel 'Recepten uit Tokyo', leidt je 'from scratch' door de Japanse keuken. In zowel woord als beeld worden technieken inzichtelijk - hoe maak je udonnoedels, ramen en gyozadeeg - en leer je de basis door o.a. zelf te fermenteren (miso, natto en meer) of tofu, bouillons en basissauzen te maken. Met de geweldige receptuur van iconische gerechten uit de Japanse keuken ga je aan de slag. Serveer gemarineerde rauwe horsmakreel. Maak 'agébitashi', groenten die eerst gemarineerd en vervolgens gefrituurd worden. Trakteer je gasten op tongstrelende gerechten en spectaculair ogende 'temari sushi' met diverse toppings. Van soep, snacks, salades, hoofdgerechten, cocktails, thee en meer: met Maori Murota leer je de fijne kneepjes van de Japanse keuken onder de knie te krijgen.Voor de hobbykok en liefhebber van de Japanse keuken een ideaal en fraai uitgevoerd kookboek waarin niet alleen authentieke recepten worden gedeeld, maar juist ook de basis(technieken), de kakelverse producten en goede stap-voor-stap-uitleg centraal staan. 'Dōzo omeshiagarikudasai!'
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)