Parsi
ISBN: 9789461432858
Auteurs: Farokh Talati
Publicatiedatum: 13-10-2022
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Good Cook B.V.
De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijvenals een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen)uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuwin het westen van India waardoor een rijke culinaireinteractie ontstond. Farokh Talati, chef-kok vanSt. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en metdit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeukenwaarmee Talati is grootgebracht.Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerechtmet linzen en groenten als aubergines, spinazie enpompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechtenals gebakken ei op spicy tomaten of op ‘rijstvan gisteren’. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechtenmaar de keuken biedt ook een keur aan vegetarischeschotels als aubergines gestoofd in kokosmelk &korianderchutney.Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriekof maak de mooiste salades uit de Parsikeuken:rammenas met komkommer & granaatappel ofvan wortel, maïs & paneer. Maak je eigen specerijenmengselsals sambhal masala of ghee, yogurt enpaneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek inhanden waarin je ontdekt dat de deze keuken zichwezenlijk onderscheidt van de Indiase.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)