Zeewier & co
ISBN: 9789461432896
Auteurs: Julie Desnoulez
Publicatiedatum: 15-02-2023
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Good Cook B.V.
60 heerlijke recepten met wieren en algenWakame, kombu, dulse & co: wieren zijn, zowel versals gedroogd, niet alleen in de toko of speciaalzaakverkrijgbaar maar ook te koop bij de grotere supermarkten.Wieren worden al eeuwen gegeten – denkaan de Japanse keuken – maar staan tegenwoordigvolop in de belangstelling. Niet alleen vanwege dehoge voedingswaarde en het feit dat wieren in alleopzichten goed voor het mileu zijn, maar ook envooral omdat het lekker is.Combineer wakame in de lente met doperwtjes &radijs en in de winter met raap, pastinaak of appel.Gebruik kombu in de zomer samen met vijgen,venkel & tomaat en in de herfst met pompoen ofkweeper. Zeewier & co biedt meer dan 60 heerlijkeen eenvoudige recepten met diverse soorten zeewier.Maak crostini met geitenkaas, lentegroente &wakame of noedels met knapperige groenten,garnalen & zeespaghetti. Ontdek dat je wierenperfect kunt gebruiken in zalige zoetigheden zoalschoco-dulsebrownies of citroen-meringuetaart metwakame. Van lekkere snacks, spreads, hoofd- enbijgerechten tot en met desserts. Zeewier & co biedtnaast de recepten degelijke productinformatie,bewaartips en meer.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)