Oren

ISBN: 9789461432926

Auteurs: Oded Oren

Publicatiedatum: 15-03-2023

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Good Cook B.V.

Login voor het inkijkexemplaar

Ontdek culinair Tel Aviv Tel Aviv, het moderne culturele centrum van hetMidden-Oosten is een waar east meets west-kruispunt.Ook in culinair opzicht is Tel Aviv een melting pot:de smaken van de Middellandse Zee en die van hetMidden-Oosten komen samen. Oren is niet alleenhet persoonlijke verhaal van chef-kok Oded Orenmaar ook een ode aan zijn culinair Tel Aviv.De recepten in Oren zijn zowel geschikt voor debeginnende als meer ervaren koks: van streetfood enkleine gerechtjes als arayes (gevulde pitabroodjes), detypische smaakmakers en bijgerechten als labneh enLibische zuurwaren maar ook challe en cholent uit deAsjkenazische keuken en lamskoteletjes met yoghurt& zhoug (chilisaus uit de Jemenitische keuken)komen aan bod.Dek de tafel vol en deel eenvoudige gerechten zoalsplatbrood met gezouten sardientjes & ingelegdecitroen, kruidensla met kersen & amandelen, viskebabsmet tzatziki & citroen of sabich uit de IrakeesJoodse keuken. Maak restaurantwaardige gerechten:salade van gegrilde octopus met sherryazijn & chili ofpijlinktvis gevuld met gekruid lamsvlees. Met overheerlijkesalades, bijgerechten en hoofdgerechten:Oren weerspiegelt de culinaire melting pot van TelAviv
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever