Hard seltzer

ISBN: 9789461432988

Auteurs: Thibault Massina Romain Aubert

Publicatiedatum: 04-07-2023

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 447: Wijn en dranken

Uitgever: Good Cook B.V.

Login voor het inkijkexemplaar

Hard seltzer: de verfrissende bruisdrank met een vleugje alcoholBruiswater, alcohol en een (fruit)smaakje: hardseltzer verovert in rap tempo de markt. In deschappen van slijterijen en supermarkten tref jesteeds meer aanbod aan. Maar waarom maak je hardseltzer niet gewoon zelf? Subtiel, met een minderhoog alcoholpercentage dan een klassieke cocktail ende variaties zijn eindeloos.Met Hard seltzer maak je op basis van 9 sterkedranken en bruiswater 50 verschillende hard seltzers,die verrassend van smaak en in een handomdraai temaken zijn. Denk aan wodka met vlierbloesem &eucalyptus of tequila met kombu & basilicum enarmagnac met ananas & kruidnagel. Heb je nogeen bodempje calvados over? Combineer dit metcitroentijm en honing.Begin bij het begin en gebruik goed materiaal: denkaan de aanschaf van een sodamaker, gebruik een goedeweegschaal en mooi glaswerk. Kies sterke drank uitdie niet al te lang gerijpt en helder van toon is. Leeralles over smaakmakers die de zuur- of zoetgraad vanje hard seltzer bepalen: verjus of citroensap; gewonewitte suiker of agavesiroop. En leer combineren metfruit, kruiden, specerijen en meer en serveer je gastenhomemade hard seltzer. Proost, maar let op: drinkmet mate!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever