Bayrut

ISBN: 9789461433046

Auteurs: Hisham Assaad

Publicatiedatum: 03-10-2023

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Good Cook B.V.

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

De ziel van de Libanese keukenDe Libanese keuken staat bekend als een van demeest verfijnde keukens van de Arabische wereld metinvloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs.Gelegen aan de Middellandse Zee is Libanon, zowelop religieus als op etnisch gebied, buitengewoondivers en dat zie je terug in de keuken. HishamAsaad, inwoner van Beiroet − en o.a. culinair gidsvan deze kosmopolitische stad − neemt je mee naarzijn keuken.Maak kennis met typisch street food als pasteitjesgevuld met spinazie of pittige Armeense worstjes.Serveer een uitgebreide maaltijd met diverse gerechtenals sayyadiye, een pilav met vis, of een stoofpotje vanlinzen & pasta geserveerd met granaatappelmelasse,koriander & citroen. Maak ingelegde raapjes en biet,rucolasalade met tijm, rode ui & sumac of koolrolletjesgevuld met rijst.Van brunch tot en met Libanese (zoete) gerechtjesbij de thee en desserts als pudding met karwij ofpannenkoekjes gevuld met ashta (een gezoet roomkaasmengsel).Leer basisgerechten maken als labnehen maak je eigen za’atar. Met Bayrut krijg je dekneepjes van de Libanese keuken onder de knie enverras je je familie en vrienden met overheerlijkegerechten uit deze verfijnde keuken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever