De Syrische keuken van Imad
ISBN: 9789461433190
Auteurs: Imad Alarnab
Publicatiedatum: 13-06-2024
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Good Cook B.V. | Imprint: Good Cook B.V.
De Syrische keuken van Imad: een culinaire liefdesbrief aan DamascusDe Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboekmaar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab,chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvollerestaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015. Vanrespectabel burger tot vluchteling: te voet en met detrein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijfvan 64 dagen in de ‘Jungle van Calais’. Krap zes jaarlater, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad’sSyrian Kitchen in Londen.Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draaddoor dit kookboek heen en vertelt onder meer datsamen eten en koken verbindt en verbroedert. Vantraditionele Syrische gerechten tot en met signaturedishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeftontwikkeld.Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma(geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt),saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse),geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi &watermeloen). Imponeer met gemarineerde lamsschouder(kaftif ghanam), ontdek groentegerechtenals zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers,en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken,boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgotenmet zoete siroop).
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)