De inmaaktuin
ISBN: 9789461433213
Auteurs: Jo Turner
Publicatiedatum: 16-07-2024
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 449: Inmaken en conserveren
Uitgever: Good Cook B.V. | Imprint: Good Cook B.V.
Met De inmaaktuin heb je dé gids in handen om vanmoestuinoverschotten 365 dagen per jaar te genieten.Per groente- en fruitsoort zie je in een overzicht nietalleen de conserveringsmethoden, maar ook wanneerje moet zaaien en wat de gewassen nodig hebbentijdens het opkweken tot en met het oogsten. Ookuitleg over het kweken en conserveren van kruidenen specerijen ontbreekt niet.Leer alles over de diverse conserveringstechnieken:van inleggen, bottelen, wecken tot en met fermenteren.Ga aan de slag en ontdek, naast de usual suspectsals tomatensaus of zuurkool, dat er zo ontzettendveel lekkers uit eigen tuin lang houdbaar te makenis, waardoor je werkelijk het hele jaar door van demoestuinoogst kunt eten.Gebruik de oogst van rode pepers eens voor eengelei met limoen & mandarijn, pekel de venkelopbrengstenen maak een relish van geroosterdemaïs. Emmers vol kersen gebruik je onder anderevoor het maken van siroop, jam en gedroogde zurekersen. Met De inmaaktuin haal je veel meer uit jeeigen moestuin. Bovendien krijg je per groente- enfruitsoort de opsomming van sterke rassen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)