Hokkaido

ISBN: 9789461433350

Auteurs: Tim Anderson

Publicatiedatum: 03-04-2025

Publicatiestatus: aankondiging

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Good Cook B.V.

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

HOKKAIDO: het meest culinaire eiland van JapanReis mee met Tim Anderson naar het noordelijkstgelegen eiland van Japan: Hokkaido. De combinatievan de inheemse Ainu-gastronomie, de landbouwcultuur(naar Europees model) en de traditionelekeuken van Japan hebben ertoe geleid dat Hokkaidoeen aparte eetcultuur heeft ten opzichte van de restvan het land. Het staat bekend, en is geliefd, om zijnlevendige culinaire scene.yVan pure eenvoud zoals zoete maïs met misoboterof sprotjes in tempura, tot wat meer bewerkelijkegerechten: yakisoba met coquilles & ui of pijlinktvisgevuld met mochi-rijst. Maak kennis met de Ainukeukenen bereid ohaw en rataskep (soep en gepureerdegroenten met zee- & peulvruchten). Of maakkroketten, maar dan wel in Hokkaido-stijl: korokkeop basis van aardappel met bijvoorbeeld krab of maïs.Proef heerlijke jelly van meloen of de Snowmelt cheesecakevan bakkerij Shinya in Furano.Hokkaido biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten,desserts en snacks, maar geeft ook per regioof stad de lokale, culinaire hoogtepunten. Proef decurry ramen van restaurant Aji no Daiōuit in de stadMuroran of chāmen (noedels in een dikke saus) uitWakkanai. Uiteraard mogen basisrecepten zoals hetmaken van bouillons en noedels niet ontbreken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever