De zelfvoorzienende tuin
ISBN: 9789461433367
Auteurs: Huw Richards Sam Cooper
Publicatiedatum: 28-01-2025
Publicatiestatus: aankondiging
Publicatievorm: Hardback
NUR: 449: Inmaken en conserveren
Uitgever: Good Cook B.V. | Imprint: Good Cook B.V.
Moestuin- én kookboek ineen: 365 dagen eten uit eigen tuinOp een perceel half zo groot als de gemiddelde volkstuin,kun je genoeg groenten verbouwen om zelfvoorzienendte zijn. Huw Richards wist met slechts 4 uurper week, 10 maanden lang, gemiddeld meer dan1 kilo groenten, fruit en kruiden per dag te oogsten:ruim voldoende voor een jaar lang eten uit eigen tuin.In De zelfvoorzienende tuin deelt hij zijn plan vanmaand tot maand.Het plan is haalbaar, flexibel en kan eenvoudigworden aangepast aan je tijd en ruimte: begin metslechts één verhoogd bed of start direct met hettelen van gewassen in broeibedden, tunnelkassen enmeer. Slechts één vierkante meter kweekruimte levertgemiddeld 100 porties op.Wat doe je met de oogst? Sam Cooper laat zien hoeje de opbrengst kunt verwerken zodat je áltijd kunteten uit eigen tuin. Van het eenvoudig bereiden eninvriezen van soep, het maken van currysauzen tot enmet het conserveren. Met zijn zero waste benaderinggeniet je 365 dagen van eten uit eigen tuin. Dus waarwacht je op? Transformeer je moestuin tot een duurzame,zelfvoorzienende tuin met het eenvoudige planvan Huw en Sam.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)