Gastric bypass - Sleeve gastrectomie - maagband

ISBN: 9789461550248

Auteurs: Anne Bosman

Publicatiedatum: 15-08-2015

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 443: Dieetboeken

Uitgever: Het Schrijversportaal | Imprint: Het Schrijversportaal

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Steeds meer mensen kiezen voor een vermageringsoperatie om korte mettenTe maken met obesitas.In dit boek geeft de auteur een kort en bondig antwoord op een aantal veelgestelde vragen,zoals: Kom ik voor obesitaschirurgie in aanmerking? Moet ik eerst op dieet? Wat is de impact van een maagoperatie op mijn leven? Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een ingreep? Moet ik na mijn operatie voedingssupplementen nemen? Wat is het verschil tussen een gastric bypass en een sleeve gastrectomie? Op de vraag van vele patiënten is dit boek eveneens een receptengids geworden. Je vindt er de bereidingswijze voor gastric bypass-proof-gerechten. Veel mensen denken dat het na een ingreep niet meer mogelijk is om lekker te eten. De recepten in dit boek bewijzen het tegendeel. Natuurlijk, op het vlak van voeding zijn er belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Maar dit boek geeft je praktisch advies en legt je uit hoe jeop een gezonde manier zorg kunt dragen voor dat nieuwe 'maagje' dat na een operatie amper zo groot is als een ei.Over de auteur: Anne Bosman studeerde voedings- en dieetkunde aan het Hoger Rijksinstituut Voor Paramedische Beroepen in Gent. Ze specialiseerde zich als eerste diëtiste in Belgiëin obesitaschirurgie. Sinds 1995 begeleidt ze obesitaspatiënten voor en na een vermageringsoperatie, zowel individueel als in een groep. Op dit ogenblik is ze werkzaam als voedingsdeskundige en obesitascoördinator in één van de grootste erkende obesitascentra in België.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever