Brabantse pot

ISBN: 9789461884602

Auteurs:

Publicatiedatum: 30-01-2015

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Lantaarn Publishers

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderlingveel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik enlandschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandsekeuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijneigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas invergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschrevenin oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.Het typische van sommige streekgerechten is dat ze inmeerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolgvan 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediƫnten enbereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincieiets verschillen, soms zelfs plaatselijk.In dit boek staat een alfabetische selectie van Brabantsegerechten en lekkernijen als begijnenrijst, driekoningenbrooden potjebrajers. In Brabantse pot worden de Brabantsekeukengeheimen prijsgegeven.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Andere edities:

        Besproken in de keuken

          Ook van deze auteur

            Ook interessant

              Ook van deze uitgever