Brabantse pot
ISBN: 9789461884602
Auteurs:
Publicatiedatum: 30-01-2015
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Lantaarn Publishers
De twaalf provincies van Nederland verschillen onderlingveel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik enlandschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandsekeuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijneigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas invergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschrevenin oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.Het typische van sommige streekgerechten is dat ze inmeerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolgvan 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediƫnten enbereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincieiets verschillen, soms zelfs plaatselijk.In dit boek staat een alfabetische selectie van Brabantsegerechten en lekkernijen als begijnenrijst, driekoningenbrooden potjebrajers. In Brabantse pot worden de Brabantsekeukengeheimen prijsgegeven.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)