Zero waste koken

ISBN: 9789462502185

Auteurs: Florence-Lea Siry

Publicatiedatum: 10-04-2019

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | Imprint: Forte culinair

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Weggooien is zonde! Recepten, tips & tools om slim te kopen, koken en bewaren

Zero waste koken is een boek vol tips en recepten om elk ingrediënt van je maaltijd volledig te gebruiken en zo voedselverspilling te vermijden. Florence-Léa Siry laat zien dat het mogelijk is verspilling tegen te gaan en je afval in het dagelijks leven te verminderen. En het goede nieuws is dat ze je ook nog slim leert koken. Zero waste koken stimuleert je creativiteit en daardoor zul je sneller iets bijzonders maken van je dagelijkste maaltijd. Het boek is ingedeeld in groenten, fruit, proteïnes, koolhydraten en melkproducten. Voor elk ingrediënt geeft de auteur drie mogelijke toepassingen, zodat je geen restjes overhoudt en eten moet weggooien. Zo kun je een pasta met kaas bereiden. Heb je restjes? Maak dan een heerlijke pastacake. En houd je ook hiervan nog restjes over? Denk dan eens aan originele croutons voor een salade. Zero waste koken geeft je tal van heerlijke recepten waarmee je je ecologische voetafdruk kunt verkleinen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Andere edities:

    Besproken in de keuken

      Ook van deze auteur

        Ook interessant

          Ook van deze uitgever