Duurzaam lekker eten

ISBN: 9789462502352

Auteurs: Martin Kintrup

Publicatiedatum: 20-02-2020

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Duurzaam lekker eten is hét zero waste kookboek: klimaatvriendelijk, gezond én lekker!

Eten is emotie. Een rijk gevuld bord spreekt al je zintuigen aan, kan een geluksgevoel teweeg brengen, of herinneringen oproepen aan een heerlijke vakantie. Hoe geweldig zou het zijn als de dagelijkse maaltijd daarnaast ook duurzaam en verantwoord kan zijn. Maar, waar begin je? Hoe leer je duurzaam te koken met het oog op de toekomst van onze planeet? In Duurzaam lekker eten heeft landschapsecoloog en kookboekenschrijver Martin Kintrup het aangename (gewoon lekker eten) en het verantwoorde (duurzaam) verenigd. Een boek met veel achtergrondinformatie, praktische tips om plasticvrij in te kopen, je eigen groenten en kruiden te verbouwen en natuurlijk volop lekkere recepten (meer dan 100!) om groener, creatiever (geen restjes weggooien), met minder vlees, regionaal, naar het seizoen en biologisch te koken. Een greep uit de vele tips en recpten:
• Eet groener met bijvoorbeeld een groentegoulash of een wortel-notencake
• Gebruik restjes op een creatieve manier in een smakelijke flammkuchen of gevulde courgette
• Gooi onooglijke groente- of fruitdelen niet weg maar bereid er iets heerlijks van zoals een groentecarpaccio of groentechips
• Maak je eigen basisproducten zoals mayonaise en chutney, in plaats van deze kant-en-klaar in de winkel te kopen
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever