Luilekkerland

ISBN: 9789462987395

Auteurs: Onno Kleyn Charlotte Kleyn

Publicatiedatum: 18-10-2018

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Amsterdam University Press | Imprint: Amsterdam University Press

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Kookte men in de Gouden Eeuw met yoghurt? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek pakken Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte onderhoudend en zintuiglijk uit over wat we gisteren en vandaag op tafel zetten. Thema’s als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd. Met curieuze details, smakelijke weetjes en meer dan zestig recepten uit kookboeken van 1580 tot en met 1980 gaat 'Luilekkerland' snoepend door de Hollandse keuken van weleer.

'Oh dit is zo’n heerlijk boek waar ik mezelf helemaal in kan verliezen. Alles, ja álles wat ik weten wil staat er gewoon in. En met een goede dosis humor beschreven, kom daar maar eens om.'
- Yvette van Boven

'Mijn kennis wordt flink aangevuld met meeslepende verhalen en uitdagende recepten. Een prachtig historiek zwart op wit door Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte.'
- Robert Kranenborg

'Luilekkerland is zo’n overweldigend, inspirerend en rijk werk: ik ben gewoon jaloers. Een boek om te koesteren!'
- Ronald Giphart
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever