Wereld Bakboek
ISBN: 9789463887045
Auteurs: Stefan Elias
Publicatiedatum: 25-09-2019
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Meta4Books vzw | Imprint: Kannibaal
DE NIEUWE BLOCH-BAKBIJBEL,
MET HET BESTE GEBAK
VAN GENT TOT TOKIO
De legendarische Gentse bakkerij Bloch mag dan enkele
jaren geleden haar deuren hebben gesloten, het culinaire
erfgoed van Jacques Bloch wordt nog steeds in ere gehouden
door de Belgische meesterbakker Stefan Elias, die jarenlang
zijn rechterhand was.
Met zijn bestseller Belgisch Bakboek bewees Stefan Elias al
dat hij zijn smakelijke recepten op een heldere en eenvoudige
manier kan uitleggen. In dit boek maakt hij dezelfde
oefening op wereldschaal. Met evenveel passie duikt hij
in de geschiedenis van de wereldkeuken en zoekt hij naar
de beste bakrecepten, allemaal met hun eigen tradities en
wetenswaardigheden.
Klassiekers als de oerdegelijke oude Hollandse appeltaart, de
Franse tarte tatin, lange suissen en Gentse bolussen passseren
de revue, maar ook swingende cinnamon rolls New York
style, Russische piroshki, hartige manakish uit de Levant en
gezonde Japanse cheesecake. Stap voor stap en met handige
tips legt Stefan Elias uit hoe je zelf aan de slag kan gaan.
Deze verzameling van meer dan honderd zoete en hartige
recepten, met de nadruk op viennoiserie, brioches en taarten,
is een must-have voor iedereen die houdt van bakken.
MET HET BESTE GEBAK
VAN GENT TOT TOKIO
De legendarische Gentse bakkerij Bloch mag dan enkele
jaren geleden haar deuren hebben gesloten, het culinaire
erfgoed van Jacques Bloch wordt nog steeds in ere gehouden
door de Belgische meesterbakker Stefan Elias, die jarenlang
zijn rechterhand was.
Met zijn bestseller Belgisch Bakboek bewees Stefan Elias al
dat hij zijn smakelijke recepten op een heldere en eenvoudige
manier kan uitleggen. In dit boek maakt hij dezelfde
oefening op wereldschaal. Met evenveel passie duikt hij
in de geschiedenis van de wereldkeuken en zoekt hij naar
de beste bakrecepten, allemaal met hun eigen tradities en
wetenswaardigheden.
Klassiekers als de oerdegelijke oude Hollandse appeltaart, de
Franse tarte tatin, lange suissen en Gentse bolussen passseren
de revue, maar ook swingende cinnamon rolls New York
style, Russische piroshki, hartige manakish uit de Levant en
gezonde Japanse cheesecake. Stap voor stap en met handige
tips legt Stefan Elias uit hoe je zelf aan de slag kan gaan.
Deze verzameling van meer dan honderd zoete en hartige
recepten, met de nadruk op viennoiserie, brioches en taarten,
is een must-have voor iedereen die houdt van bakken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)