Willem Hiele

ISBN: 9789463887113

Auteurs: Evelien Rutten

Publicatiedatum: 02-12-2019

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Meta4Books vzw | Imprint: Kannibaal

“Willem Hiele brengt de filosofie van het
terroir van het polderlandschap op een
prachtige manier in zijn gerechten.”
— Gault&Millau
Chef Willem Hiele vormde zijn ouderlijke
vissershuis in de Belgische
polders om tot een prachtig belevingsrestaurant,
dat een authentieke sfeer
uitstraalt. Vuur, natuur en lokale producten
zijn vitaal in de minimalistische
keuken van Hiele, die steevast een verrassende
smaakdiversiteit creëert. Elk
bord is gelaagd, maar gaat ook telkens
naar de essentie. De ingrediënten zijn
puur en krijgen slechts de minimale
bewerking die ze nodig hebben om hun
smaken volledig tot hun recht te laten
komen.
Terroir is een sleutelwoord in de
keuken van Willem Hiele. Afkomstig
van Oostende, als telg van de achtste
generatie van zeevissers, trekt Hiele de
zuivere natuurkracht van de zee en haar
omgeving door in zijn keuken. Hij zoekt
zijn inspiratie zeer lokaal en giet die in
gerechten zonder franjes. Zelfgeplukte
duinasperges worden gecombineerd
met op vel gebakken heilbot. Vermengd
met nieuwe pruimenbloesem vormt het
sap van afgevallen appelen de basis
van een perfecte vinaigrette. IJs van
sleedoornbes uit de polders is de
hemelse afsluiting van een gastronomisch
avontuur.
Het is dan ook geen wonder dat
Willem Hiele door zowel Michelin als
Gault&Millau gelauwerd werd.
Met teksten van Evelien Rutten,
originele recepten en food stories van
Willem Hiele en authentieke foto’s van
Pieter D’Hoop.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever