Hoffy's, de Joodse keuken
ISBN: 9789463887120
Auteurs: Moshi Hoffman Marijke Libert ea
Publicatiedatum: 24-10-2019
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Meta4Books vzw | Imprint: Kannibaal
Topgerechten uit de joodse keuken
Het traditionele joodse restaurant Hoffy’s is al
meer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie.
Sinds het veelbesproken bezoek van tv-chef Jeroen
Meus aan de broers Hoffman voor zijn televisieserie
Goed volk en de passage over de Hoffy’s in
Mazzeltov (2017) is het Antwerpse restaurant in
heel Vlaanderen en Nederland bekend.
Het jodendom heeft vele tradities en rituelen, ook
in de keuken. Het gebruik om koosjer te eten is
alom bekend, maar dat bij elk van de vele joodse
feesten telkens aparte gerechten horen, is minder
wijdverbreid. De religieuze kalender bepaalt
welke maaltijd op tafel komt. Zo zijn er de typische
visballetjes op de wekelijkse sabbat, latkes of
aardappelkoekjes tijdens Chanoeka en de gevulde
kool, pepers en aubergines voor het Loofhuttenfeest.
Voor dit boek duiken de broers Hoffman in de rijke
geschiedenis van de joodse rituele feestmaaltijden
en schrijven ze hun familierecepten voor deze
gerechten neer, die van generatie op generatie
werden overgedragen. De recepten zijn ingedeeld in
zes aparte hoofdstukken. Vijf ervan verwijzen naar
joodse feesten: ‘Rosj Hasjana’ (Nieuwjaar), ‘Pesach’
(Pasen), ‘Soekot’ (het Loofhuttenfeest), ‘Chanoeka’
(het Lichtfeest) en de wekelijks terugkerende ‘Sjabbat’
(sabbat). Daarnaast vind je recepten uit de keuken
van elke dag in het hoofdstuk ‘Dagelijkse kost’.
Met verhelderende teksten van Marijke Libert en
sfeervolle foto’s van Piet De Kersgieter.
27 x
Het traditionele joodse restaurant Hoffy’s is al
meer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie.
Sinds het veelbesproken bezoek van tv-chef Jeroen
Meus aan de broers Hoffman voor zijn televisieserie
Goed volk en de passage over de Hoffy’s in
Mazzeltov (2017) is het Antwerpse restaurant in
heel Vlaanderen en Nederland bekend.
Het jodendom heeft vele tradities en rituelen, ook
in de keuken. Het gebruik om koosjer te eten is
alom bekend, maar dat bij elk van de vele joodse
feesten telkens aparte gerechten horen, is minder
wijdverbreid. De religieuze kalender bepaalt
welke maaltijd op tafel komt. Zo zijn er de typische
visballetjes op de wekelijkse sabbat, latkes of
aardappelkoekjes tijdens Chanoeka en de gevulde
kool, pepers en aubergines voor het Loofhuttenfeest.
Voor dit boek duiken de broers Hoffman in de rijke
geschiedenis van de joodse rituele feestmaaltijden
en schrijven ze hun familierecepten voor deze
gerechten neer, die van generatie op generatie
werden overgedragen. De recepten zijn ingedeeld in
zes aparte hoofdstukken. Vijf ervan verwijzen naar
joodse feesten: ‘Rosj Hasjana’ (Nieuwjaar), ‘Pesach’
(Pasen), ‘Soekot’ (het Loofhuttenfeest), ‘Chanoeka’
(het Lichtfeest) en de wekelijks terugkerende ‘Sjabbat’
(sabbat). Daarnaast vind je recepten uit de keuken
van elke dag in het hoofdstuk ‘Dagelijkse kost’.
Met verhelderende teksten van Marijke Libert en
sfeervolle foto’s van Piet De Kersgieter.
27 x
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)