Is dit een kookboek?

ISBN: 9789464041866

Auteurs: Heston Blumenthal

Publicatiedatum: 06-02-2023

Publicatiestatus: aankondiging

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 441: Basis kookboeken

Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Til je keukenskills naar een hoger niveau aan de hand van wereldchef Heston Blumenthal

Als dit geen kookboek is, wat is het dan wel? In dit boek wilde topchef Heston Blumenthal een verhaal vertellen dat niet in een kookboek zou kunnen worden samengevat - althans, niet in een conventioneel kookboek, waarin de recepten worden gepresenteerd als een min of meer onschendbare set instructies die met militaire precisie moeten worden gevolgd. Nee, Heston laat je zien waarom je bepaalde stappen in een recept moet nemen.

Aan de hand van prikkelende recepten zoals garnalencocktail-in-een-broodje, kimcheesetosti's en hartige havermoutpap met bacon en ei én echte klassiekers als fish & chips, spaghetti carbonara en de ultieme tarte tatin laat Heston je zien hoe je je keukenskills naar een geheel ander niveau tilt. Met ultieme tips en uiteenlopende variaties.

- een kookboek anders dan anders: ongedwongen en met eindeloze inspiratie
- van de meest vooruitstrevende chef-kok van zijn generatie
- met een combinatie van illustraties en prachtige foodfotografie

'Blumenthal heeft de imperfectie omarmd. Met gerechten die voor zijn doen tamelijk eenvoudig lijken maar die zijn creativiteit geen moment verloochenen. [...] Meer dan een kookboek: het bevat verhalen, overpeinzingen en een keur aan tips die je op een andere wijze naar je kookkunsten doen kijken. Zodat je je verbaast over wat je eigenlijk aan het doen bent en je wellicht ook culinair een beetje out of the box gaat denken. Heeft die dekselse Heston je toch weer te pakken.' Jacques Hermus, Noordhollands Dagblad/Gooi- en Eemlander/Leidsch Dagblad

'Experimenteer, net als deze superchef [...] Dit boek bevat relatief eenvoudige recepten, die niet gezien moeten worden als vaststaande instructies maar dienen als springplank voor de fantasie.' Rick Pullens, Trouw
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever