Gezonde darmen
ISBN: 9789464043013
Auteurs: Annemieke Jansen Janine Jansen
Publicatiedatum: 16-04-2024
Publicatiestatus: aankondiging
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 443: Dieetboeken
Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers
De oplossing voor vele buik- en darmklachten
Bijna één op de vier mensen heeft regelmatig last van buik- of darmklachten. Zestig procent hiervan is vrouw en bovendien veelal in de overgang. Maar ook veel mannen kampen met vervelende gezondheidsproblemen met buik en darmen. Die variëren van relatief onschuldige darmklachten tot chronische ontstekingsziekten en ernstige verstoringen van de darmflora. Van invloed hierop is niet alleen ons eetpatroon maar ook onze moderne leefstijl. Stress, onvoldoende bewegen, slecht slapen: het heeft allemaal een negatieve invloed op de ingewanden.
Cardioloog Annemieke Jansen en haar zus en kok Janine Jansen leggen in Gezonde darmen uit wat wél gezond is voor je buik. Naast informatie over een goede hormoonhuishouding, immuniteit, pre-, pro- en postbiotica, veelvoorkomende klachten als glutenallergie en PDS, schadelijke voedingsstoffen als verzadigde vetten, suikers en snelle koolhydraten, en goede ingrediënten om je darmflora in balans te brengen, vind je in Gezonde darmen 50 recepten om buik- en darmklachten te bestrijden. Met de juiste voeding, voldoende rust en beweging zorg je er zelf voor dat ontstekingen geremd worden en je ingewanden beter functioneren. Niet moeilijk, wel lekker en met positieve resultaten. Zo voel je je al snel lichamelijk en geestelijk prettiger.
- Bewezen gezond én lekker eetpatroon
- 50 gerechten voor elk moment van de dag
- Wetenschappelijk onderbouwd
Gezonde darmen is het tweede deel in de serie 'Lekker & belangrijk' van de zussen Jansen. Elk deel is gewijd aan een bepaald probleem en leert je wat je zelf kunt doen om je gezondheid te verbeteren. Het eerste deel gaat over cholesterol. Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en kampte zelf jarenlang met het prikkelbare-damsyndroom. Janine vertaalt Annemiekes inzichten naar de praktijk, met eenvoudige, doenbare gerechten. Ook ontwerpt en fotografeert ze hun kookboeken, waarvan dit het vijfde is. Samen hebben ze een wekelijkse kookcolumn in dagblad Trouw.
Bijna één op de vier mensen heeft regelmatig last van buik- of darmklachten. Zestig procent hiervan is vrouw en bovendien veelal in de overgang. Maar ook veel mannen kampen met vervelende gezondheidsproblemen met buik en darmen. Die variëren van relatief onschuldige darmklachten tot chronische ontstekingsziekten en ernstige verstoringen van de darmflora. Van invloed hierop is niet alleen ons eetpatroon maar ook onze moderne leefstijl. Stress, onvoldoende bewegen, slecht slapen: het heeft allemaal een negatieve invloed op de ingewanden.
Cardioloog Annemieke Jansen en haar zus en kok Janine Jansen leggen in Gezonde darmen uit wat wél gezond is voor je buik. Naast informatie over een goede hormoonhuishouding, immuniteit, pre-, pro- en postbiotica, veelvoorkomende klachten als glutenallergie en PDS, schadelijke voedingsstoffen als verzadigde vetten, suikers en snelle koolhydraten, en goede ingrediënten om je darmflora in balans te brengen, vind je in Gezonde darmen 50 recepten om buik- en darmklachten te bestrijden. Met de juiste voeding, voldoende rust en beweging zorg je er zelf voor dat ontstekingen geremd worden en je ingewanden beter functioneren. Niet moeilijk, wel lekker en met positieve resultaten. Zo voel je je al snel lichamelijk en geestelijk prettiger.
- Bewezen gezond én lekker eetpatroon
- 50 gerechten voor elk moment van de dag
- Wetenschappelijk onderbouwd
Gezonde darmen is het tweede deel in de serie 'Lekker & belangrijk' van de zussen Jansen. Elk deel is gewijd aan een bepaald probleem en leert je wat je zelf kunt doen om je gezondheid te verbeteren. Het eerste deel gaat over cholesterol. Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en kampte zelf jarenlang met het prikkelbare-damsyndroom. Janine vertaalt Annemiekes inzichten naar de praktijk, met eenvoudige, doenbare gerechten. Ook ontwerpt en fotografeert ze hun kookboeken, waarvan dit het vijfde is. Samen hebben ze een wekelijkse kookcolumn in dagblad Trouw.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)