De Chinese keuken

ISBN: 9789464043747

Auteurs: Handa Cheng

Publicatiedatum: 06-11-2025

Publicatiestatus: aankondiging

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Fontaine Uitgevers | | Imprint: Fontaine Uitgevers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Alles over de Chinese eetcultuur, keukentechnieken én de lekkerste recepten

‘Heb je al gegeten?’ is in China de manier om aan iemand te vragen: ‘Hoe gaat het met je?’ Want als je lekker hebt gegeten, gaat het vanzelf al een stuk beter.
De Chinese keuken van Handa Cheng is de meest complete kookbijbel over dit immense land. Het bevat recepten uit alle verschillende regio’s - van Shandong in het noorden en Jiangan in het oosten tot Guangdong in het zuiden en Sichuan in het zuidwesten. Daarnaast is er uitleg over unieke ingrediënten, technieken en tradities. Bereidingswijzen worden stap voor stap uitgelegd en verduidelijkt met illustraties. Met themapagina’s over onderwerpen als de veelzijdigheid van tofu, de authentieke theeceremonie en het fantastische streetfood leer je alles over de eetcultuur en culinaire geschiedenis van China. De gerechten zitten vol smaak en textuur en je hebt keuze uit 120 makkelijke, verse recepten voor dagelijkse maaltijden en klassiekers, zoals bao’s, noedels en pannenkoekjes, soepen, eiergerechten en zoete verwennerijen.  Een inspirerend kook- en bladerboek.

• Het meest complete Chinese kookboek
• 120 authentieke recepten uit heel China
• Met vlees, vis en vegetarisch
• 35 technieken uitgelegd in woord en beeld
• Prachtig uitgevoerd cadeauboek
 
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever