De wijnen van de Aostavallei

ISBN: 9789464445787

Auteurs: Roeland Verbist

Publicatiedatum: 06-12-2023

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Paperback

NUR: 447: Wijn en dranken

Uitgever: Meta4Books vzw

Na een eerste vakantie in de prachtige Aostavallei in 2016 werd ik op slag verliefd op deze indrukwekkende Italiaanse regio en haar schitterende wijnen. Vier wijnreizen en honderden geproefde wijnen later besloot ik dat deze regio het absoluut verdiende om meer in de kijker te worden gezet. Laat dit boek je leiden doorheen de verschillende herkomstbenamingen, dorpen, producenten en de vele inheemse druivenrassen. Misschien zullen de vele foto's al voldoende zijn om je te overhalen om je volgende reis naar dit prachtig stukje Alpijns paradijs te boeken. Ik stuur je met een gerust hart op verkenning naar heerlijke wijnen en prachtige wijngaarden. En in afwachting van die reis wens ik je alvast veel leesplezier, met een glas prié blanc, petit rouge of vuillermin in de hand. ___ Hoewel juridisch geschoold, is Roeland Verbist (°1979) al sinds zijn achttiende begeesterd door wijn. Reeds in 2009 begon hij wijnlessen te geven en ondertussen bouwde hij ook zijn eigen wijnkennis nog verder uit. In 2013 behaalde hij de internationaal bijzonder hoog aangeschreven kwalificatie van de Wine & Spirit Education Trust (DipWSET) en het jaar erop die van Weinakademiker bij de Weinakademie in het Oostenrijkse Rust.
Door al die jaren heen is Italiaanse wijn steeds zijn specialisatie geweest. Na een eerste algemeen boek over Italiaanse wijn in 2014, stelt hij jullie nu graag zijn nieuw boek 'De wijnen van de Aostavallei' voor. Deze noordelijke Italiaanse regio met talrijke autochtone druivenrassen brengt immers ontzettend veel wijnpareltjes voort en is bovendien een absolute aanrader voor verrassende wijnreizen. Hij neemt je met dit boek graag mee op zijn bevlogen ontdekkingstocht door deze schitterende regio. Zo laat hij je kennismaken met al de lokale druivenrassen, de vele herkomstbenamingen, de meer dan vijftig wijnproducenten en ten slotte geeft hij nog enkele tips over restaurants en overnachtingsplaatsen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever