Het Grote Frietboek

ISBN: 9789490608118

Auteurs: Ellen Scholtens Irene de Vette Ed Nijpels Edward Doornekamp

Publicatiedatum: 01-12-2010

Publicatiestatus: aankondiging

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Trichis Publishing B.V. | Imprint: Trichis Publishing

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen, de Belgen of misschien wel een vrome Spaanse? Hoe komt het dat zo'n lekkere zak patat bij ons de populairste snack is? En waarom mag frietsaus eigenlijk geen mayonaise heten? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over friet en gastronomie gaat het, de geheime adresjes van BN'ers en over 'bio-friet'.
Eindelijk is er een - Nederlands - standaardwerk over een snack die geliefd is in alle lagen van de bevolking. Of je nu minister-president bent, student of sterrenkok, we houden allemaal op z'n tijd van goudgele, versgebakken patat.
Het Grote Frietboek - met baktips van onze eigen friturist Cas Spijkers - is er voor liefhebbers van de Nijmeegse 'friet-waterfiets', het Limburgse frietje 'ALA' en de Rotterdamse 'kapsalon'. Eigenlijk voor iedereen die van friet houdt - mét of zonder.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever