Het Grote Frietboek

ISBN: 9789490608231

Auteurs: Marc Declercq

Publicatiedatum: 28-09-2011

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Trichis Publishing B.V. | Imprint: Trichis Publishing

Er zijn maar weinig gerechten die geliefd zijn in alle lagen van de bevolking. Of je nu eerste minister bent, bedrijfsleider, bediende, arbeider of student, we houden allemaal – bij tijd en stond – van goudgele, vers gebakken frieten. Maar wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen of de Belgen? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Oer frieten en gastronomie gaat het, over de geheime adresjes van Bekende Belgen en over ‘bio-friet’.Eindelijk is er een Belgisch standaard werk over ’s werelds meest geliefde snack. Het Grote Frietboek onderzoekt, verzamelt recepten, spoort de lekkerste frietkoten van het land op, proeft en categoriseert. Friturist Felix Alen leert je thuis verse friet maken. Volg zijn recept stap-voor-stap: schillen, wassen, twee keer bakken: ‘Eh, voila!’.‘Het Grote Frietboek’ is een ode aan de gefrituurde aardappelstaafjes. Met deze uitgave danken wij de Andes, waar de ‘papas’ oorspronkelijk vandaan komen. Maar eren we ook degenen die de friet hebben ‘uitgevonden’. Eet smakelijk!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever