De avontuurlijke Surinaamse keuken

ISBN: 9789490608828

Auteurs: Arun Swamipersaud Faisel Rajjab

Publicatiedatum: 01-05-2014

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Trichis Publishing B.V. | Imprint: Trichis Publishing

Soms heb je van die kookboeken waarvan je je afvraagt: 'Is dit wel een kookboek?'. 'De avontuurlijke Surinaamse keuken' van Faisel Rajjab en Arun Swamipersaud, oorspronkelijk al in 2005 uitgegeven door Trichis Publishing, is zo'n boek. De auteurs hebben een reis gemaakt door culinair Suriname. Tijdens die trip hebben ze zaken en gerechten opgemerkt die je in alledaagse kookboeken, meestal bijeengeschreven door alledaagse Surinaamse kookprinsessen (prinsen kom je in de in Suriname overwegend vrouwelijke keuken maar zelden tegen), niet leest. (...) Bij Faisel en Arun wel. Hoe je die leguaan aan een smakelijk einde helpt, vertellen ze maar al te graag. En dat het niet zielig is om gerookt hertenvlees op tafel te zetten. Wat het boek zo anders maakt is dat er veel tekst en uitleg wordt gegeven over gewone en minder gewone ingrediƫnten. Zo kom je veel te weten over de herkomst van pimentkorrels (lontai), de kikkererwten, zoutvlees en zelfs masala. (...) Hoewel het een kookboek is, leest het weg als een roman. Zoals eerder gezegd: praat je over Suriname, dan praat je over lekker eten. Praat je over lekker eten, dan praat je over 'De avontuurlijke Surinaamse keuken'. (Recensie in Parbode.com)
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever