Blijven eten
ISBN: 9789491525568
Auteurs: Lars Charas
Publicatiedatum: 16-11-2016
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Komma, Uitgeverij
Verhalen over eten en duurzaamheid worden niet snel zo praktisch, multicultureel en oplossingsgericht als Lars Charas ze vertelt. 'Blijven eten' is veel meer dan wéér het verhaal over de gevolgen van ons eetpatroon voor de aarde. Dit boek kijkt vooruit, naar een toekomst waarin we blijven eten, maar wel gedwongen worden om andere keuzes te gaan maken over wat er op ons bord belandt. Die toekomst is dichterbij dan we denken, dus we kunnen daar maar beter nú al over gaan nadenken, is de boodschap van Charas. 'Blijven eten' geeft volop inspiratie. Het is een positief verhaal over eetculturen en hoe die veranderen, met voorbeelden van over de hele wereld. Het geeft inkijkjes in de ideeen van topkoks en wetenschappers uit zes verschillende werelddelen. Uniek zijn de [veertig?] spannende en toekomstbestendige recepten, die van dit boek het kookboek van de toekomst maken. Charas gaat de grote problemen van klimaatverandering en overexploitatie van hulpbronnen niet uit de weg. Hij schetst een aantal grote verschuivingen die we kunnen verwachten. Tegelijk geeft hij praktische aanknopingspunten om de negatieve gevolgen daarvan om te buigen en een verandering in gang te zetten. Met heel praktische richtlijnen voor een duurzaam dieet, maar ook met met een oproep aan koks en bewuste consumenten over hoe zij, door slimme samenwerking, zelf concreet kunnen bijdragen aan een samenleving die kan blijven eten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)