Koken met het beste van Brabantse bodem
ISBN: 9789491637049
Auteurs: Ilse Reeuwijk
Publicatiedatum: 17-11-2014
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: DPG Media B.V. tav SSC Administratie
KOKEN MET HET BESTE VAN BRABANTSE BODEMvan onze culinair redacteur Ilse ReeuwijkLekker Brabant - Koken met het beste van Brabantse bodem.Dat is de titel het eerste kookboek dat Lekker Brabant, medio november uitbrengt. Het is daarmee ook het eerste boek van culinair redacteur en columniste Ilse Reeuwijk.'Koken met het beste van Brabantse bodem' is misschien wel het lekkerste kookboek van Brabant en bevat meer dan alleen recepten. Ilse Reeuwijk en fotograaf Jeroen van Eijndhoven keken rond op boerderijen en struinden door weilanden en stallen. Brabantse boeren zorgden voor de mooiste producten, topkoks gingen ermee aan de slag. Dat leverde het eerste Lekker Brabant kookboek op; vol recepten, foto's, columns en verhalen.Achttien boeren, vier topkoks en een sommelier vertellen trots over hun passie. Topkoks Ralph Blaakenburg (Auberge du Bonheur, Tilburg), Maarten Camps (Wolfslaar, Breda), Edwin Kats (Noble, Den Bosch) en Evert Thielen (De Gertruda Hoeve, Son en Breugel) koken in 32 gerechten de sterren van de hemel met het beste dat zij in hun regio kunnen vinden.Sommige recepten van deze vier topkoks in het kookboek zijn voor de hobbykok een flinke uitdaging, andere recepten zijn weer goed te doen. Met de feestdagen op komst een ideaal boek, voor als je eens wilt koken op topniveau. Voor eigen gebruik of om cadeau te doen! Naast de recepten is er ook veel ruimte voor de verhalen van de streekboeren zelf, zoals die ook wekelijks op de Lekker Brabant-pagina's te vinden zijn.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)