Keukengeheimen uit het Vechtdal

ISBN: 9789491640124

Auteurs: Anita Meuleman

Publicatiedatum: 27-11-2013

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Boekwinkel Heinink

Bij een boerin die Italiaanse waterbuffels houdt of een teler van shiitake denk je niet in eerste instantie aan het Overijsselse Vechtdal. Toch zijn ze daar te vinden en samen met collega's die kaas maken, Brandrode runderen houden, bier brouwen of Sallandse asperges, frambozen of aardbeien telen, de belangrijkste leveranciers van de befaamde restaurants in het Vechtdal.In dit prachtige luxe foto, lees- en kookboek Keukengeheimen uit het Vechtdal verhalen twaalf kleinschalige lokale producenten waaronder een wijnbouwer, een biologisch groenteteler en een scharrelvarkenshouder enthousiast over hun pure producten en bereiden ze het lekkerste familiegerecht. Tevens vertellen vier koks, * Jaap Istha van restaurant De Bokkepruik in Hardenberg* Arjan Bisschop van restaurant De Zon in Ommen * Bert Halman van Herberg de Klomp in Vlisteren * Daniƫl Poolman van de Rheezer Bistro in Hardenbergover hun passie voor koken met lokale producten en geven ze in tientallen recepten hun keukengeheimen prijs.Anita Meuleman tekende de verhalen, recepten en geheime kneepjes op en Fred Roest maakt de schitterende foto's.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever