De smaak van de Middeleeuwen

ISBN: 9789492165060

Auteurs: Mariie Niemantsverdriet Lena Mariiesdochter

Publicatiedatum: 16-06-2015

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 441: Basis kookboeken

Uitgever: Uitgeverij De Muze

Een boekje vol middeleeuwse wetenswaardigheden en recepten, met een knipoog. De recepten zijn lekker en goed maakbaar, maar het boek pretendeert geen historisch standaardwerk te zijn, sommige dingen zijn wellicht voer voor discussie. Bracht Marco Polo bijvoorbeeld echt een recept voor ijs mee uit China? Het schijnt zo, maar niemand heeft het tot nu toe gevonden. Misschien moeten we een aantal zaken met een drupje garum nemen.
Mariie Niemantsverdriet en Lena Mariiesdochter zijn professioneel middeleeuws kok. Zij nemen ons mee naar een tijd waarin vlees en zout schaars waren en het de kok vrijstond om de hoeveelheden aan de eigen smaak aan te passen. Met de Edelike Spijse geven zij workshops en verzorgen ze de catering voor bruiloften, partijen en middeleeuwse evenementen
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever