Het geheim van de keukenmeid

ISBN: 9789492821102

Auteurs: Christianne Muusers

Publicatiedatum: 16-09-2019

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Het Zwarte Schaap | Imprint: Het Zwarte Schaap

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten te verwerken. Zo gebruikten ze truffels en morieljes, veel boter, eieren en room, kreeften, duiven en kostbare smaakstoffen.Maak kennis met deze interessante periode uit de rijke Nederlandse kookgeschiedenis.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever