Kookboek van Utrecht

ISBN: 9789492821126

Auteurs: Frank Noë

Publicatiedatum: 20-03-2020

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Het Zwarte Schaap | Imprint: Het Zwarte Schaap

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes. Historisch-nostalgische recepten voor oude en nieuwe bewoners van de Domstad en omgeving.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever