De Landskeuken

ISBN: 9789492821195

Auteurs: Karen Groeneveld

Publicatiedatum: 20-05-2022

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Het Zwarte Schaap | | Imprint: Het Zwarte Schaap

Vroeger at iedereen lokaal en volgens de seizoenen. Elk seizoen had z’n eigen gerechten: kruudmoes in het voorjaar en stamppot in de winter. Ook bij de feest- en hoogtijdagen hoorden speciale lekkernijen: muisjes en krentewegge bij geboorte en kniepertjes bij oud- en nieuw. En om voldoende voorraad te hebben, werd het hele jaar door voedsel geconserveerd. In De Landskeuken staan al die oude eettradities met recepten en achtergronden in een hedendaags jasje. Om te bewaren, maar vooral ter inspiratie voor de keuken van nu.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever