Geheimen van de wijnkelder

ISBN: 9789492821287

Auteurs: Mariëlla Beukers

Publicatiedatum: 13-05-2024

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 447: Wijn en dranken

Uitgever: Het Zwarte Schaap | Imprint: Het Zwarte Schaap

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Hoe houd je wijn goed? Wat te doen als de wijn troebel blijkt? Wat doe ik met zure wijnen?Met deze vragen kregen wijndrinkers in de 17e en 18e eeuw te maken.Daarom bewaarde zijdefabrikant Guilliam van den Broeke een schriftje met uiteenlopende receptenom wijn helder te maken, goed te houden en te verbeteren als er iets mis was gegaan.Wijnhistorica Mariëlla Beukers dook in de geschiedenis van deze historische wijninstructies,onthult welke wijnen in die tijd populair waren en welke ingrediënten gebruikt werden voor hetconserveren en opknappen van wijn. Na het lezen van deze geschiedenis kijk je niet meer metdezelfde ogen naar je flesje wijn!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever