Celebrating India

ISBN: 9789493059351

Auteurs: Meenu Gupta Samridhi Bansal

Publicatiedatum: 09-12-2019

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 246: Kookboeken (>12 jaar), 441: Basis kookboeken

Uitgever: Palmslag VOF | Imprint: Palmslag

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

De Indiase keuken staat wereldwijd bekend om haar heerlijke curry’s en geurige specerijen. Elke regio in dit land kent haar eigen traditionele gerechten en gewoonten. Stuk voor stuk zijn ze kleurvol, rijk aan smaken én aroma’s en toegankelijk voor iedereen. In ‘Celebrating India’ vind je de recepten van een groot aantal heerlijke en makkelijk te bereiden Indiase gerechten. ‘Celebrating India’ is een initiatief van het bedrijf Indian Cooking Classes, dat verschillende cursussen voor Indiaas koken aanbiedt. Daarnaast verzorgen ze eendaagse workshops op locatie. Door hun cursisten kwamen de medewerkers Meenu Gupta en Samridhi Bansal op het idee een kookboek te schrijven en zo ideeën en inspiratie over Indiaas eten te delen met iedereen. De recepten in dit boek zijn in het Nederlands en in het Engels (the recipes in this book are in Dutch and English). Meenu Gupta Chef Meenu Gupta is geboren en getogen in India, maar verhuisde met haar gezin in 1999 naar Nederland. Haar passie is koken. Ze houdt ervan om te experimenteren met gerechten uit heel de wereld, en met haar nieuwste gerechten maakt ze haar gezin, familie en vrienden altijd weer blij. Meenu groeide op in een gezin waar veel passie voor eten en koken is. Haar moeder, die geweldig vegetarisch kan koken, bracht haar die passie van kinds af aan bij. Net als haar moeder gelooft Meenu dat liefde een belangrijk ingrediënt is voor elk recept. Met eten is het net zo als in het leven: wat je erin stopt krijg je ook weer terug. Samridhi BansalSamridhi Bansal – geboren en getogen in India, maar al jaren woonachtig in Nederland – is een jonge onderneemster. En dat heeft ze niet van een vreemde: haar ouders zijn ondernemers met een eigen bedrijf. Als medeoprichter van Indian Cooking Classes, dat inmiddels zes jaar bestaat, regelt Samridhi alles met betrekking tot marketing en administratieve onderdelen, bijvoorbeeld het begeleiden en ondersteunen van klanten, het onderhouden van het klantencontact en de promotie en PR. Samridhi is dol op eten, “A big foodie”, zoals ze dat zelf zegt.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever