Wijn Encyclopedie
ISBN: 9789493299023
Auteurs: Rudolf Pierik
Publicatiedatum: 21-09-2022
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Paperback
NUR: 447: Wijn en dranken
Uitgever: U2pi BV
Prof.Dr.Ir. R.L.M.Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouwplantenteelt met als Vakspecialisatie Plantaardige Cel-, Weefsel- enOrgaankweek (het klonen van planten).Van zijn hand verschenen vanaf 1996 talrijke wijnboeken: Port, Wijnwijsheden, Rode Bordeaux, Is wijn gezond (de rol van alcohol), Spaanse Wijnen, Duitse Wijnen, Zuid-Franse Wijnen. In de periode 1999, 2002 en 2003 ontving hij driemaal de Gourmand International Cookbook Award. Wijngedichten, Wijntechnologie en Biochemie en Wijnhistorie. Bij de uitgever van dit boek verschenen eerder: Wijn, Alcohol en Gezondheid, Wijn in Spreekwoorden en Gezegden in de Bijbel, Wijnen van Chili en Argentinië, Wijnen van Zuid-Afrika, Wijnen van Australië en Nieuw Zeeland, Madera, Port enSherry, Dessertwijnen, Zuid-Franse Wijnen, Spaanse en Portugese Wijnen, Wijnen uit de Bordeaux en Bourgogne , Wijnen uit de Loire, Rhône en de Elzas en Italiaanse Wijnen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)