Tapas

ISBN: 9789493319103

Auteurs: Janneke Vreugdenhil Edwin Winkels

Publicatiedatum: 03-10-2023

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Uitgeverij Brandt

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

TAPAS, VERHALEN EN RECEPTENVERENIGT ALLES WAT HET SMAKELIJKE LEVEN IN SPANJE TE BIEDEN HEEFTJanneke Vreugdenhil en Edwin Winkels zaten aan de glimmende houten bar van Jai-Ca, een van de oudste kroegen van de voormalige visserswijk Barceloneta, -dronken vino tinto en aten gefrituurde ansjovisgraatjes toen ze halsoverkop en hopeloos verliefd op elkaar -werden. Jaren later en vele, vele Spaanse barretjes verder, behoren die graatjes nog steeds hun favoriete tapas – al kan dat natuurlijk ook iets met de magie van die eerste avond te maken hebben. Voor dit boek verzamelden Janneke en Edwin de recepten van veertig van de populairste en lekkerste tapas en -raciones die ze kregen voorgeschoteld op hun reizen door alle uithoeken van Spanje. Omdat aan veel van de -barretjes, straten, pleinen, dorpen, steden of streken mooie verhalen kleven, delen zij deze ook met ons. Vaak gaan ze over eten en drinken maar zeker ook over het land en zijn mensen.Janneke Vreugdenhil is culinair journalist en schrijver van een twintigtal kookboeken, waaronder de -succesvolle Koolhydraatarme bijbel, De bijbel van de Nederlandse keuken, We love groente en Solo food (waarmee zij internationaal doorbrak). Elke zaterdag schrijft ze een kook-column in NRC Handelsblad.Edwin Winkels is schrijver en -jour-nalist en woont sinds 1988 in Spanje, waar hij onder andere werkt als correspondent voor het AD, Het Parool en de NOS. Hij heeft twaalf non-fictieboeken en vijf romans in het Nederlands en Spaans geschreven.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever