Tofu
ISBN: 9789038811840
Auteurs: Emma de Thouars
Publicatiedatum: 23-08-2022
Publicatiestatus: aankondiging
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Singel Uitgeverijen | Imprint: De Arbeiderspers
WINNAAR ZILVEREN KOOKBOEK 2022
Op haar reizen door Azië is Emma de Thouars verliefd geworden op tofu; door de variëteit in soorten en hoeveel kanten die je ermee op kunt. Aan de hand van duidelijke productinformatie, (reis)verhalen en veertig recepten laat Emma zien dat tofu niet alleen een vleesvervanger is, maar vooral een op zichzelf staand, heerlijk product.
Van zelfgemaakte tofu tot Koreaanse sticky tofu en gefrituurde zeewiertofu met krabsaus. Tofu is zelfs heerlijk in desserts, zoals chocoladecustard met sesam-theecrumble of tofupudding met gembersiroop.
‘Ooit stopte ze me ’s avonds laat een zakje witte stash toe; met dit stremsel kon ik thuis zelf tofu maken. Dit zegt eigenlijk al genoeg over Emma’s tofuliefde. Met dit boek gaat ze ook jou aansteken. Emma is even droog als informatief en haar gerechten zijn simpel maar doeltreffend – om niet te zeggen je reinste tofuporn.’
– Vanja van der Leeden
‘Als er iemand weet wat je met tofu moet, is Emma het wel! Zij laat met dit fantastische boek zien hoe veelzijdig tofu is en hoe je het écht lekker bereidt.’
– De Tofumeisjes
‘Toen ik twintig jaar geleden tofu introduceerde in West-Europa kon ik onmogelijk voorzien dat Emma er zo een lekker en liefdevol kookboek over zou maken.’
– Raoul Heertje
Op haar reizen door Azië is Emma de Thouars verliefd geworden op tofu; door de variëteit in soorten en hoeveel kanten die je ermee op kunt. Aan de hand van duidelijke productinformatie, (reis)verhalen en veertig recepten laat Emma zien dat tofu niet alleen een vleesvervanger is, maar vooral een op zichzelf staand, heerlijk product.
Van zelfgemaakte tofu tot Koreaanse sticky tofu en gefrituurde zeewiertofu met krabsaus. Tofu is zelfs heerlijk in desserts, zoals chocoladecustard met sesam-theecrumble of tofupudding met gembersiroop.
‘Ooit stopte ze me ’s avonds laat een zakje witte stash toe; met dit stremsel kon ik thuis zelf tofu maken. Dit zegt eigenlijk al genoeg over Emma’s tofuliefde. Met dit boek gaat ze ook jou aansteken. Emma is even droog als informatief en haar gerechten zijn simpel maar doeltreffend – om niet te zeggen je reinste tofuporn.’
– Vanja van der Leeden
‘Als er iemand weet wat je met tofu moet, is Emma het wel! Zij laat met dit fantastische boek zien hoe veelzijdig tofu is en hoe je het écht lekker bereidt.’
– De Tofumeisjes
‘Toen ik twintig jaar geleden tofu introduceerde in West-Europa kon ik onmogelijk voorzien dat Emma er zo een lekker en liefdevol kookboek over zou maken.’
– Raoul Heertje
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)