REPEAT
- ISBN: 9789000392476
- Auteur(s): Antoinette Hertsenberg e.a.
- Verschijning: 23-04-2024
- Publicatievorm: Hardback
- Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum Spectrum
Pagina 27: Gouden Granola
Log in om een notitie te maken →
18-09-2024 | Mariƫtte Op deze pagina is de bereiding in het boek weggevallen. Deze heb ik toegestuurd gekregen en is als volgt: Verwarm de oven voor op 150*C, bij voorkeur in heteluchtstand. Hak de pecannoten en amandelen grof. Mix ze met de gerst of havermout, zonnebloempitten, kokossnippers, het amandelmeel, de kaneel en het zout in een kom en zet apart. Doe de kokosolie in een ovenbestendig schaaltje en zet het even in de oven tot de kokosolie is gesmolten. Roer de maple syrop of de agavesiroop en het vanille-extract erdoor en schenk de vloeibare mix over het mengsel in de kom. Roer goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover met een lepel. Verspreid het mengsel zo gelijkmatig mogelijk in een dunne laag. Zet de plaat 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant van de laag granola lichtbruin is, schep om en zet het daarna nog eens 15-20 minuten in de oven. De granola is licht goudbruin het lekkerst, hij hoeft niet donker te worden. Haal de granola uit de oven en laat - zonder verder om te scheppen - afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.