Wat kan ik hier? verbergen →
Recente notities (114)
Recept: Risotto con Pomodori e Basilico - Risotto met tomaat en basilicum
Boek: Risotto! Risotto!
Erg lekker en makkelijk te maken. Volgende keer iets meer tomaten erin doen.
Door: Jankookt
op 02-04-2024 13:38
Recept: PIZZA MARGHERITA
Boek: Master the originals
Let op: 1 dag van tevoren beginnen met de deegstarter. Erg lekker. Homemade pizzasteen voor gemaakt. Goede ingrediënten gebruiken.
Door: Esther
op 31-03-2024 16:26
Recept: GADO GADO
Boek: Master the originals
Rruim 2 uur bezig geweest, volgende keer de losse componenten alvast klaarmaken. En met recht de lekkerste pindasaus die ik ook heb gegeten.
Door: Esther
op 31-03-2024 16:20
Recept: CEVICHE
Boek: Master the originals
Ceviche had ik nog nooit gemaakt en zelfs nog nooit gegeten. Vrij simpel te maken en erg lekker. Zorg wel voor kakelverse vis. Niet echt iets voor Victor.
Door: Esther
op 30-03-2024 21:08
Recept: Aardappelkroket
Boek: Kroket
Zeer goed gelukt! Voor de volgende keer de vulling beter laten afkoelen voor het vormen van de kroketjes. De boter was nog onvoldoende gestold.
Door: Esther
op 30-03-2024 20:23
Recept: Ingelegde komkommer met knoflook en sesamolie
Boek: Izakaya
Ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Wel liefst een paar uur laten marineren.
Door: Ilona
op 27-03-2024 18:17
Recept: Rijstgratin met keema curry
Boek: Izakaya
Een makkelijk gerecht voor doordeweeks. Ik verving de doperwten door geblancheerde groene aspergestukjes. De volgende keer zet ik de oven iets hoger omdat het eiwit niet gestold was na de aangegeven tijd. Voor herhaling vatbaar. Zeker in combinatie met de ingelegde komkommer.
Door: Ilona
op 27-03-2024 18:14
Recept: Met kaas gevulde tsukune
Boek: Izakaya
Erg lekker maar niet handig om op stokjes te grillen omdat er ook kaas in het gehaktworstje gaat. Wij grilden ze de tweede keer niet als spiesje maar gewoon zo. Erg lekker om te bestrijken met tare (yakitorisaus)
Door: Ilona
op 27-03-2024 18:11
Recept: Kaaskletskoppen met sesam en nori
Boek: Izakaya
Supermakkelijk en superlekker snackje.
Door: Ilona
op 27-03-2024 18:09
Recept: Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie
Boek: Even more Basics to Brilliance
Ontzettend lekkere pasta, zeker voor herhaling vatbaar. Recept klopt!
Door: Esther
op 25-03-2024 17:07
Recept: Gekaramelliseerde uien
Boek: Even more Basics to Brilliance
Tranen met tuiten, maar voor een goed doel!
Door: Esther
op 25-03-2024 17:05
Recept: Gekaramelliseerde-uiensoep
Boek: Even more Basics to Brilliance
Heerlijk soepje met een wat zoetige smaak. Recept klopt.
Door: Esther
op 25-03-2024 17:04
Recept: OLD FASHIONED
Boek: Cocktails
Stevige cocktail, lekker aan nippen.
Door: Esther
op 24-03-2024 23:18
Recept: MIMOSA
Boek: Cocktails
Lekkere cocktail met bubbels
Door: Esther
op 24-03-2024 23:15
Recept: ESPRESSO MARTINI
Boek: Cocktails
Toppertje, erg lekker.
Door: Esther
op 24-03-2024 23:15
Recept: Kaaskroket
Boek: Kroket
Leuk om te maken en erg lekker! Een paar gefrituurd en de rest in de vriezer.
Door: Esther
op 24-03-2024 23:09
Recept: Gnocchi met misoboter-flespompoensaus
Boek: Mezcla
Makkelijk te maken en bomvol umami. De saus met misoboter en flespompoen kun je ook al eerder maken en hoef je alleen maar in de oven te roosteren. Ik gebruikte gnocchi die je niet hoeft voor te koken en meteen in de pan kunnen. Recept klopt helemaal. Ook qua hoeveelheid. Makkelijk vegan te maken door de boter te vervangen door een plantaardig alternatief.
Door: Ilona
op 14-03-2024 01:48
Recept: Gehaktspiraal
Boek: Gehakt
Dit is een ronde suisse gevuld met gehakt en spinazie, maar dan hartig. Je kunt het bladerdeeg zelf maken, maar ook een kant-en-klare rol gebruiken.
Door: José van den Dungen
op 13-03-2024 09:30
Recept: ESPRESSO MARTINI
Boek: Cocktails
Tip: tap geen espresso maar een ristretto, die geeft precies de goede hoeveelheid koffie. Nog een tip: enorm goed shaken, ander krijg je niet die mooie witte schuimlaag.
Door: Tanja
op 11-03-2024 17:18
Recept: MIMOSA
Boek: Cocktails
Altijd lekker deze. Vooral als het zonnetje schijnt.
Door: Sander76
op 11-03-2024 17:14