of ga naar uitgebreid zoeken

Recente notities (114)

boek-recept

Recept: Risotto con Pomodori e Basilico - Risotto met tomaat en basilicum

Boek: Risotto! Risotto!

Erg lekker en makkelijk te maken. Volgende keer iets meer tomaten erin doen.

Door: Jankookt
op 02-04-2024 13:38

boek-recept

Recept: PIZZA MARGHERITA

Boek: Master the originals

Let op: 1 dag van tevoren beginnen met de deegstarter. Erg lekker. Homemade pizzasteen voor gemaakt. Goede ingrediënten gebruiken.

Door: Esther
op 31-03-2024 16:26

boek-recept

Recept: GADO GADO

Boek: Master the originals

Rruim 2 uur bezig geweest, volgende keer de losse componenten alvast klaarmaken. En met recht de lekkerste pindasaus die ik ook heb gegeten.

Door: Esther
op 31-03-2024 16:20

boek-recept

Recept: CEVICHE

Boek: Master the originals

Ceviche had ik nog nooit gemaakt en zelfs nog nooit gegeten. Vrij simpel te maken en erg lekker. Zorg wel voor kakelverse vis. Niet echt iets voor Victor.

Door: Esther
op 30-03-2024 21:08

boek-recept

Recept: Aardappelkroket

Boek: Kroket

Zeer goed gelukt! Voor de volgende keer de vulling beter laten afkoelen voor het vormen van de kroketjes. De boter was nog onvoldoende gestold.

Door: Esther
op 30-03-2024 20:23

boek-recept

Recept: Ingelegde komkommer met knoflook en sesamolie

Boek: Izakaya

Ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Wel liefst een paar uur laten marineren.

Door: Ilona
op 27-03-2024 18:17

boek-recept

Recept: Rijstgratin met keema curry

Boek: Izakaya

Een makkelijk gerecht voor doordeweeks. Ik verving de doperwten door geblancheerde groene aspergestukjes. De volgende keer zet ik de oven iets hoger omdat het eiwit niet gestold was na de aangegeven tijd. Voor herhaling vatbaar. Zeker in combinatie met de ingelegde komkommer.

Door: Ilona
op 27-03-2024 18:14

boek-recept

Recept: Met kaas gevulde tsukune

Boek: Izakaya

Erg lekker maar niet handig om op stokjes te grillen omdat er ook kaas in het gehaktworstje gaat. Wij grilden ze de tweede keer niet als spiesje maar gewoon zo. Erg lekker om te bestrijken met tare (yakitorisaus)

Door: Ilona
op 27-03-2024 18:11

boek-recept

Recept: Kaaskletskoppen met sesam en nori

Boek: Izakaya

Supermakkelijk en superlekker snackje.

Door: Ilona
op 27-03-2024 18:09

boek-recept

Recept: Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie

Boek: Even more Basics to Brilliance

Ontzettend lekkere pasta, zeker voor herhaling vatbaar. Recept klopt!

Door: Esther
op 25-03-2024 17:07

boek-recept

Recept: Gekaramelliseerde uien

Boek: Even more Basics to Brilliance

Tranen met tuiten, maar voor een goed doel!

Door: Esther
op 25-03-2024 17:05

boek-recept

Recept: Gekaramelliseerde-uiensoep

Boek: Even more Basics to Brilliance

Heerlijk soepje met een wat zoetige smaak. Recept klopt.

Door: Esther
op 25-03-2024 17:04

boek-recept

Recept: OLD FASHIONED

Boek: Cocktails

Stevige cocktail, lekker aan nippen.

Door: Esther
op 24-03-2024 23:18

boek-recept

Recept: MIMOSA

Boek: Cocktails

Lekkere cocktail met bubbels

Door: Esther
op 24-03-2024 23:15

boek-recept

Recept: ESPRESSO MARTINI

Boek: Cocktails

Toppertje, erg lekker.

Door: Esther
op 24-03-2024 23:15

boek-recept

Recept: Kaaskroket

Boek: Kroket

Leuk om te maken en erg lekker! Een paar gefrituurd en de rest in de vriezer.

Door: Esther
op 24-03-2024 23:09

boek-recept

Recept: Gnocchi met misoboter-flespompoensaus

Boek: Mezcla

Makkelijk te maken en bomvol umami. De saus met misoboter en flespompoen kun je ook al eerder maken en hoef je alleen maar in de oven te roosteren. Ik gebruikte gnocchi die je niet hoeft voor te koken en meteen in de pan kunnen. Recept klopt helemaal. Ook qua hoeveelheid. Makkelijk vegan te maken door de boter te vervangen door een plantaardig alternatief.

Door: Ilona
op 14-03-2024 01:48

boek-recept

Recept: Gehaktspiraal

Boek: Gehakt

Dit is een ronde suisse gevuld met gehakt en spinazie, maar dan hartig. Je kunt het bladerdeeg zelf maken, maar ook een kant-en-klare rol gebruiken.

Door: José van den Dungen
op 13-03-2024 09:30

boek-recept

Recept: ESPRESSO MARTINI

Boek: Cocktails

Tip: tap geen espresso maar een ristretto, die geeft precies de goede hoeveelheid koffie. Nog een tip: enorm goed shaken, ander krijg je niet die mooie witte schuimlaag.

Door: Tanja
op 11-03-2024 17:18

boek-recept

Recept: MIMOSA

Boek: Cocktails

Altijd lekker deze. Vooral als het zonnetje schijnt.

Door: Sander76
op 11-03-2024 17:14

← vorige 60 tot 80 van 114 volgende →