Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Verschijning: 28-08-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek

Uit: Het vega slowcookerboek

21-10-2024 07:30 Rubriek: Review

Vega SlowcookerboekSabine Koning van Ohmyfoodness.nl kwam vorig jaar met Het Slowcookerboek en dat werd een enorm succes. Week na week stond het boek in de top 10 van best verkopende kookboeken. 

De meest gestelde vraag aan de auteur was: 'staan er ook vegetarische recepten in?'. De slowcooker is toch vooral bekend van de stoofpotjes met vlees. En ja, er staan vegetarische recepten in Het Slowcooker Boek, maar hoe geweldig is het dat er nu ook een speciaal Vega Slowcooker Boek is? 

Voor mij echt wel een eye-opener want sinds wij veel minder vlees eten heb ik serieus overwogen om mijn slowcooker weg te doen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan.

Het boek

De auteur besteedt in het boek uitgebreid aandacht aan de slowcooker. Welke soorten zijn er, hoe werken ze precies en welke is geschikt voor welke specifieke situatie. Maar ook: hoe maak je je slowcooker schoon en waar kun je 'm het beste neerzetten.

De hoofdstukken

Het boek begint met soeprecepten. Een slowcooker leent zich heel goed voor het maken van soepen en bouillons. Onder andere deze Dan Dan Noedelsoep staat in dit hoofdstuk. Verder bijvoorbeeld een bloemkoolsoep met gele curry en rijstnoedels en een Chinese tomatensoep. 

Ook curry's zijn goed vertegenwoordigd. Zoals bijvoorbeeld een bloemkoolcurry met doperwten en een Kerrie Telor. Klinkt goed en ze zien er in het boek heerlijk uit. Verder veel stamppotten (zoals bijvoorbeeld deze Rucolastamppot) en stoofgerechten, waarvan ik de Jackfruit Rendang maakte. Uit het hoofdstuk Kleine gerechtjes en Bijgerechten maakte ik de Appelmoes met kaneel en vanille.

Als je eenmaal weet hoe je met je slowcooker moet omgaan (en geloof me: het is geen rocket science) kun je met het boek van Sabine Koning meteen aan de slag. De receptuur is duidelijk, de omschrijving is helder en goed te volgen en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te krijgen. En last but nog least: Sabine maakt prachtige foto's!

Voor wie is dit boek?

Je moet een slowcooker of multicooker met slowfunctie hebben om met dit boek aan de slag te kunnen gaan. Als je er eentje hebt dan vind je in dit boek leuke, lekkere, makkelijke en goede vegetarische recepten voor iedere dag, maar ook voor bijzondere dagen. 

Titel: Het Vega Slowcooker Boek
Recepten en foto's: Sabine Koning
Uitgever: Uitgeverij Becht
Prijs: 22,99

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Dan Dan Noedelsoep →

Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Alle blogs in de rubriek Review [41]

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

16-10-2024 Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recensie: Paddenstoelen →

10-10-2024 Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recensie: Last Minute Dinners →

05-10-2024 Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Recensie: Budget Vegan →

26-09-2024 De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.

Recensie: Eén pan, één portie →

20-09-2024 Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

13-09-2024 Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Recensie: Maak Soep →

11-09-2024 Soep is lekker, eenvoudig en gezond. Dit boek bevat 50 zeer smakelijke soeprecepten.

Recensie: Dumplings →

08-09-2024 'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

04-09-2024 Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

24-08-2024 De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

16-07-2024 Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

10-07-2024 Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Het Groene Kookboek →

28-06-2024 Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Recensie: Zonnige Zomercocktails →

20-06-2024 60 kleurrijke drankjes voor vrolijke en relaxte zomervibes.

Recensie: Ăn Cơm - Ga je mee op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken? →

15-06-2024 Ăn Cơm is een familiekookboek dat bomvol staat met lekkere Vietnamese recepten en prachtige verhalen.

Recensie: Tasty Asia →

11-06-2024 Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.

Het Bakmanifest - 65 kleurige en fleurige bakrecepten →

06-06-2024 Een eigenzinnig, vrolijk en kleurrijk bakboek van kunstenares en finalist in het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Recensie: Grieks! Recepten voor elke dag →

03-06-2024 In dit boek vind je de gerechten die Georgina Hayden het liefst elke dag kookt. Ongecompliceerd en gewoon lekker.

Je koopt een Kamado en dan ...? →

27-05-2024 Een kamado werkt weer net even anders dan een 'gewone' barbecue. In dit boek lees je hoe alles uit je kamado haalt.

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

23-05-2024 Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

De meest slurpable noodles ooit →

18-05-2024 Een perfect boek voor noodleliefhebbers, jonge mensen die het koken ontdekken en liefhebbers van een snelle smakelijke hap.

90 Vegetarische klassiekers met een twist →

13-05-2024 Een boek vol recepten waarin groenten schitteren en vleesvervangers schitteren door afwezigheid.

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

09-05-2024 Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Het Chocoladezusje van De Zilveren Lepel serie →

02-05-2024 Prachtig boek zonder veel opsmuk, zoals we van de hele Zilveren Lepel serie gewend zijn.

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino →

27-04-2024 Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.

Taco's: het gerecht met een eigen feestdag →

21-04-2024 Zelf taco's maken is ontzettend leuk om te doen en het is een perfect gerecht om samen met je kinderen te maken.

Kroketten in alle soorten en maten →

17-04-2024 Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Hulde voor een goed geslaagde eigen uitgave →

12-04-2024 Een zeer gevarieerd en goed geslaagd kookboek, met de favorieten van Marijn Koesen.

Een boek dat ik vaak uit de kast pak: Risotto! Risotto! →

07-04-2024 Risotto! Risotto! Als je deze tweedehands nog op de kop kunt tikken: doen!

Ultieme thuisrecepten van twintig klassiekers →

03-04-2024 Chef on a Mission Jeroen van Oijen stelde van twintig populaire gerechten het ultieme thuisrecept samen.

Levert Donna Hay opnieuw? →

30-03-2024 Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?

Ontdek de magische wereld van het mixen →

26-03-2024 In 'Masterclass Cocktails' geeft Tess Posthumus je een kijkje in haar keuken met heerlijke recepten voor thuis.

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

22-03-2024 Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

De Zweedse keuken: eenvoudig, maar niet saai →

15-03-2024 Het lekkerste uit Zweden van Ingrid Hofstra - Ingemaakte groenten, gefermenteerde vis en eenvoudige gerechten.

De Indiase keuken is zoveel meer dan curry →

04-03-2024 Vega India van Paulami Joshi. Voedzame en vegetarische maaltijden, perfect voor de thuiskok

De eerste uit een nieuwe landenserie: Turkije →

26-02-2024 Het lekkerste uit Turkije van Hilal Kayis Sungur - Een boek vol leuke Turkse recepten maar wel met wat slordigheidjes en foutjes

Erie Recepten voor het leven →

18-02-2024 Heerlijk Indisch koken zonder veel poespas en het meeste is voor iedere thuiskok te doen.

Tofu: blanco canvas voor alle smaken →

15-01-2024 Tofu van Emma de Thouars - Een heel boek over tofu en echt niet alleen voor vegetariërs. Tofu is zoveel meer dan een vleesvervanger.

Lekker en gezond gaan hand in hand →

10-01-2024 Hartstikke Mediterraan van Jansen & Jansen - Gezond koken uit de mediterrane keuken.

Meer dan 100 groenterecepten op 1 plek →

07-01-2024 1 Groente in de Hoofdrol van Georgina Fuggle - groente, groente en nog eens groente.

Recept [42] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Dan Dan Noedelsoep →

Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Getest [145] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Orzo met romige spinaziesaus →

Makkelijk en snel voor doordeweek en nog voedzaam en gezond ook.

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen