Uit: Too easy
19-12-2024 08:00
Rubriek: Review
Dat ik fan ben van Donna Hay en dat ik heel graag uit haar boeken kook is bekend. Toch vind ik het iedere keer als er een nieuw boek van haar hand verschijnt weer een beetje spannend.
Zou het weer zo'n fijn boek zijn?
Too Easy verscheen onlangs en opnieuw is het een dikke hit wat mij betreft. Ben je een thuiskok die van uitdaging, technieken en lange kooksessies houdt, dan kun je deze overslaan. Maar voor iedereen die lekker wil eten, maar niet de skills, de tijd of de zin heeft om een goede thuisschef te worden is dit een fantastisch boek vol met ongecompliceerd lekkers. En wie houdt er nou niet af en toe van snel, lekker én makkelijk?
Spoilers: de inhoud
We beginnen met een lesje goed voorraadbeheer. De basisbenodigheden voor een goede maaltijd die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Denk aan pasta, rijst, tomaten in blik, olie en azijn etcetera. In de koelkast zou standaard onder andere citroen, kaas, yoghurt en boter aanwezig moeten zijn. In je vriezer zou altijd een voorraad ijs, bevroren fruit en bladerdeeg moeten liggen en om te kunnen bakken natuurlijk altijd suiker, meel, honing en noten. Heb je de basis in huis, dan hoef je alleen wat verse dingen toe te voegen en dan heb je een goede maaltijd zonder al te veel moeite.
Hay laat in een aantal hoofdstukken met recepten zien wat je allemaal kunt met deze basis. Sneller dan takeaway, Snelle versies van klassiekers, Recepten voor je Airfryer, Eenpansgerechten en nog veel meer. Alles gericht op snel en makkelijk maar vooral ook op: lekker.
Ik testte een aantal recepten uit het boek. Hier lees je wat ik ervan vond:
Wil je zelf wat recepten testen voordat je het boek koopt dan kun je aan de slag met één van deze toppers:
Donna Hay heeft een talent voor het combineren van basisingrediënten op een manier die gerechten interessant en smakelijk maakt zonder dat het te ingewikkeld wordt. De recepten zijn ook uitstekend geschikt voor beginnende koks, aangezien ze voorzien zijn van duidelijke instructies en gebruik maken van toegankelijke technieken en ingrediënten.
Dat de recepten van Donna Hay kloppen daar durf ik zo langzamerhand blind mijn handen voor in het vuur te steken. De smaken zijn altijd goed in balans en ik heb haar nog nooit op een foutje of een onzorgvuldigheidje kunnen betrappen. Altijd goed, altijd lekker.
Nog even een aparte shoutout aan de fotograaf, Con Poulos, die zijn vak verstaat en het boek heeft voorzien van fantastische foto's waar het water je van in de mond loopt.
Conclusie
Dit boek kun je met een gerust hart kopen voor jezelf maar zeker ook voor anderen. Iedereen die van lekker eten houdt en met weinig moeite en tijd toch lekker wil koken is blij met dit boek. Gegarandeerd!
Bekijk het inkijkexemplaar op Bol.com:
alle recepten →
Meer uit deze publicatie:
Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.
Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.
Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.
Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.
Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.
Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.
Alle blogs in de rubriek Review [50]
11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.
05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.
27-11-2024 Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst
23-11-2024 'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?
21-11-2024 Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.
16-11-2024 Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.
01-11-2024 Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.
27-10-2024 Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.
21-10-2024 Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!
16-10-2024 Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.
10-10-2024 Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.
05-10-2024 Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.
26-09-2024 De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.
20-09-2024 Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.
13-09-2024 Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?
11-09-2024 Soep is lekker, eenvoudig en gezond. Dit boek bevat 50 zeer smakelijke soeprecepten.
08-09-2024 'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!
04-09-2024 Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.
24-08-2024 De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.
16-07-2024 Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.
10-07-2024 Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.
28-06-2024 Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!
20-06-2024 60 kleurrijke drankjes voor vrolijke en relaxte zomervibes.
15-06-2024 Ăn Cơm is een familiekookboek dat bomvol staat met lekkere Vietnamese recepten en prachtige verhalen.
11-06-2024 Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.
06-06-2024 Een eigenzinnig, vrolijk en kleurrijk bakboek van kunstenares en finalist in het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen.
03-06-2024 In dit boek vind je de gerechten die Georgina Hayden het liefst elke dag kookt. Ongecompliceerd en gewoon lekker.
27-05-2024 Een kamado werkt weer net even anders dan een 'gewone' barbecue. In dit boek lees je hoe alles uit je kamado haalt.
23-05-2024 Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.
18-05-2024 Een perfect boek voor noodleliefhebbers, jonge mensen die het koken ontdekken en liefhebbers van een snelle smakelijke hap.
13-05-2024 Een boek vol recepten waarin groenten schitteren en vleesvervangers schitteren door afwezigheid.
09-05-2024 Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.
02-05-2024 Prachtig boek zonder veel opsmuk, zoals we van de hele Zilveren Lepel serie gewend zijn.
27-04-2024 Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.
21-04-2024 Zelf taco's maken is ontzettend leuk om te doen en het is een perfect gerecht om samen met je kinderen te maken.
17-04-2024 Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.
12-04-2024 Een zeer gevarieerd en goed geslaagd kookboek, met de favorieten van Marijn Koesen.
07-04-2024 Risotto! Risotto! Als je deze tweedehands nog op de kop kunt tikken: doen!
03-04-2024 Chef on a Mission Jeroen van Oijen stelde van twintig populaire gerechten het ultieme thuisrecept samen.
30-03-2024 Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?
26-03-2024 In 'Masterclass Cocktails' geeft Tess Posthumus je een kijkje in haar keuken met heerlijke recepten voor thuis.
22-03-2024 Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken
15-03-2024 Het lekkerste uit Zweden van Ingrid Hofstra - Ingemaakte groenten, gefermenteerde vis en eenvoudige gerechten.
04-03-2024 Vega India van Paulami Joshi. Voedzame en vegetarische maaltijden, perfect voor de thuiskok
26-02-2024 Het lekkerste uit Turkije van Hilal Kayis Sungur - Een boek vol leuke Turkse recepten maar wel met wat slordigheidjes en foutjes
18-02-2024 Heerlijk Indisch koken zonder veel poespas en het meeste is voor iedere thuiskok te doen.
15-01-2024 Tofu van Emma de Thouars - Een heel boek over tofu en echt niet alleen voor vegetariërs. Tofu is zoveel meer dan een vleesvervanger.
10-01-2024 Hartstikke Mediterraan van Jansen & Jansen - Gezond koken uit de mediterrane keuken.
07-01-2024 1 Groente in de Hoofdrol van Georgina Fuggle - groente, groente en nog eens groente.