Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Courgette - zalm rolletjes

02-06-2025 19:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Courgettezalmschotel

Ingrediënten: 

  • 8 plakjes gerookte zalm (of gerookte forel)
  • 3 stevige courgettes
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes bieslook
  • 3 eieren
  • 200 ml kookroom 
  • 150 gram smeerbare kaas
  • 150 ml melk
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gram bloem
  • olie (voor het invetten van de schaal)
  • zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de courgettes en snijd ze in de lengte in plakjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.

2. Snijd de zalm in reepjes.

3. Pers de citroen uit. Meng het sap met de zalmreepjes.

4. Pel en hak de knoflook fijn. Was en hak de bieslook fijn.

5. Bestrijk de courgetteplakjes met de smeerkaas en leg de zalmreepjes erop. Rol losjes op en leg in een ingevette overschotel.

6. Klop de eieren los met de room, melk en de gepelde en gehakte knoflook. Voeg de gezeefde bloem en Parmezaan toe en breng op smaak met zout en peper.

7. Giet het mengsel over de schotel. Plaats 25 tot 30 minuten in de oven. Bestrooi met bieslook voor het opdienen.

Lekker met gebakken aardappelen!

Categorieën: hoofdgerecht

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep