Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Lijstjes

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

3 Favoriete Kookboek Klassiekers van Esther

21-06-2024 07:25 Rubriek: Lijstjes

Mensen vragen mij vaak naar mijn favoriete kookboeken. Ik vind dat altijd een lastige vraag, want ik heb minimaal 200 kookboeken die ik niet zou willen missen. Ik denk dat ik er alles bij elkaar zo'n 1000 heb verzameld in de loop der jaren en dan tel ik de kooktijdschriften nog niet eens mee.

Maar als ik echt zou moeten kiezen en ik mag er maar drie meenemen, dan zijn dit ze (in willekeurige volgorde):

De Kunst van het KokenDe Kunst van het Koken van Julia Child.

Dit is hét standaardwerk voor de Franse keuken, oorspronkelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar wereldwijd een succes. Julia Child schreef het boek samen met twee Franse vriendinnen tijdens haar verblijf in Parijs met haar man, die op de Amerikaanse ambassade werkte. 

Het boek is heel toegankelijk geschreven en bedoeld om Amerikaanse huisvrouwen met meer smaak te laten koken. De recepten zijn goed te volgen en ik heb er al vaak uit gekookt. Het boek wordt volgens mij nog steeds nieuw uitgegeven, maar tweedehands is hij ook nog wel op te kop te tikken. 

Bekijk en/of bestel hier de nieuwste uitgave van De Kunst van het Koken. 

Bekijk en/of bestel hier de versie die ik heb, tweedehands.

 

De Zilveren Lepel PastaDe Zilveren Lepel Pasta

Mijn tweede favoriet is De Zilveren Lepel Pasta. Dat is het boek dat ik eigenlijk altijd meeneem op vakantie. Dit boek staat boordevol hele eenvoudige en smaakvolle pastarecepten. Houd je van pasta, dan is dit eigenlijk het enige boek dat je nodig hebt. 

De Zilveren Lepel is een beroemde serie Italiaanse standaardwerken die over de hele wereld gebruikt worden. Er zijn al vele uitgaven verschenen. Ik heb deze witte, maar in juli verschijnt er een nieuwe uitgave, met een mooie rode cover. Deze witte is tweedehands overigens vaak nog wel te krijgen. 

Bekijk en/of reserveer hier de nieuwe uitgave.

Bekijk en/of bestel hier wat tweedehands exemplaren.

 

Nieuwe klassiekersNieuwe klassiekers van Donna Hay

Iedereen die mij al een tijdje volgt op Instagram (@esthers_cookboogle) weet dat ik een groot fan ben van Donna Hay. Haar recepten passen heel goed bij mijn smaakvoorkeuren en haar recepten kloppen als een bus, altijd. 

Ik leerde haar kennen door de vroege jaren van Masterchef Australia, waar ze regelmatig als gast aanwezig was. Ze heeft ook eigen kookshows (gehad) die te zien waren op 24Kitchen. Ik kan je al haar boeken altijd aanbevelen, maar deze is echt één van mijn favorieten. 

Ik geloof dat deze titel niet meer nieuw wordt gedrukt, maar kom je 'm tweedehands tegen, dan zou ik niet twijfelen als ik jou was. 

Bekijk en/of bestel hier een tweedehandsexemplaar 

Recept [17] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: New York Cheesecake →

Deze cheesecake blijft gezellig logeren op je heupen of op je buik ... maar oh wat is het lekker!

Recept: de allerlekkerste ballen gehakt →

Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer. Dan kan niet anders dan lekker zijn. Ik maak ze al jaren op deze manier.

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje →

Een heerlijk friszoet dessert, voor warme dagen of na een spicy maaltijd. Ook zeer geschikt om te maken met mango.

Aangekondigd [1] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Getest [110] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Wortel-walnotencake →

Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Review [30] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Het Groene Kookboek →

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Recensie: Zonnige Zomercocktails →

60 kleurrijke drankjes voor vrolijke en relaxte zomervibes.