Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Eén pan, één portie

Eleanor Wilkinson

Verschijning: 20-08-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Rijstkom met gemberkip

Uit: Eén pan, één portie
Een cadeautje van: Fontaine Uitgevers

19-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 1 persoon / Voorbereiding 10 minuten / Bereiding 20 minuten

Rijstkomt met gemberkip

Ingrediënten:

  • 1 el sesamolie, plus extra voor eroverheen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 10 gram verse gember, in lucifers
  • 300 ml water
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 1 theel. sojasaus
  • 1 theel. rijstwijnazijn
  • 55 gram basmatirijst
  • 1 kipfilet, in plakken van 2 cm
  • 55 gram broccoli (gewone of bimi), in kleine stukjes
  • 5 gram verse koriander, fijngesneden
  • 1 lente-ui, diagonaal in stukjes
  • zout (optioneel)

Bereidingswijze:

Verhit de sesamolie in een pan op matig vuur. Bak de knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn, maar laat ze niet te veel kleuren.

Schenk het water erbij, het bouillontablet, de sojasaus en rijstwijnazijn. Verhit en proef - voeg als dat nodig is wat zout toe. Breng aan de kook, voeg de basmatirijst toe en laat 5 minuten koken.

Draai dan het vuur laag, voeg de kip en broccoli toe (bimi is eerder gaar, dus voeg die pas toe als de kip nog 4-5 minuten moet garen). Leg het deksel op de pan en laat 8 minuten zacht koken. De bouillon moet maar net koken zodat de kip niet taai wordt. 

Doe de koriander en lente-ui in je kom. Zijn de kip en rijst gaar, schep ze dan in de kom op de koriander en lente-ui en vermeng. Besprenkel tot slot met wat sesamolie en dien op. 

Uit: Eén pan één portie
Prijs: 24,99 euro

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Eén pan, één portie →

Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Risotto Carbonara →

Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!

Getest: Provençaalse halloumi →

Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Alle blogs in de rubriek Recept [31]

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

18-09-2024 De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Risotto Carbonara →

17-09-2024 Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

03-09-2024 Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

02-09-2024 Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

23-08-2024 Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Recept: komkommer-spinaziesoep met plukbrood →

18-08-2024 Fris zomersoepje met een makkelijk en snel plukbrood.

Recept: Spaghetti alla Syracusani →

16-08-2024 Syracuse is een havenstad in het zuidoosten van Sicilië. Deze pasta vindt zijn oorsprong daar.

Recept: pilav met ui en Parmezaanse kaas →

11-08-2024 De sleutel naar smaak in dit gerecht zit 'm in een goede bouillon en een lekkere Parmezaanse kaas.

Recept: Beercan chicken →

03-08-2024 Er zijn heel wat recepten beschikbaar op internet, maar op deze manier vind ik 'm het lekkerst!

Recept: Klassieke mosselen →

27-07-2024 Er zijn weer volop mosselen. Je kunt er heel veel mee doen, maar eerst moet je natuurlijk de klassieke manier proberen.

Recept: Pasta met paddenstoelen en kaassaus →

23-07-2024 Een lekkere snelle vegetarische pasta met allerlei variatiemogelijkheden

Recept: Pasta met gegratineerde tomaatjes →

22-07-2024 Een lekkere, simpele, snelle pasta voor tomatenliefhebbers.

Recept: Klassieke gestoofde kip →

19-07-2024 De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.

Recept: New York Cheesecake →

12-07-2024 Deze cheesecake blijft gezellig logeren op je heupen of op je buik ... maar oh wat is het lekker!

Recept: de allerlekkerste ballen gehakt →

07-07-2024 Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer. Dan kan niet anders dan lekker zijn. Ik maak ze al jaren op deze manier.

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje →

29-06-2024 Een heerlijk friszoet dessert, voor warme dagen of na een spicy maaltijd. Ook zeer geschikt om te maken met mango.

Recept: Krokant gebakken ravioli met zure room dip →

27-06-2024 Een makkelijk maar zeer smaakvol hapje. Let op: niet voor zelfmaakpuristen!

Recept: Koude noedelsalade met gegrild varkensvlees →

22-06-2024 Gegrild vlees op een bedje van verse groenten en koude rijstnoedels is de perfecte combinatie voor een hete zomerdag.

Recept: Korean Fried Chicken →

16-06-2024 Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!

Recept: Kokosblokjes →

07-06-2024 Deze kokosblokjes kreeg de schrijfster van Het Bakmanifest vroeger op haar verjaardag van haar moeder.

Recept: Baklava Cheesecake →

04-06-2024

Recept: Snelle BBQ-salade →

24-05-2024 Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Recept: Cheesecakepotjes met gezouten honing →

19-05-2024 Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.

Recept: Verticale Chocolade-Pistachetaart →

03-05-2024 Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

28-04-2024 Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recept: Asperges - de makkelijkste manier van koken →

22-04-2024 Witte asperges bereiden kan op een hele makkelijke manier, in de oven!

Recept: Fondant-aardappelen →

22-04-2024 Een ontzettend lekkere bereiding van aardappelen. Je bakt de aardappelen goudbruin en daarna laat je ze garen in bouillon.

Recept: Zelf taco's maken →

18-04-2024 Zelf taco's maken is niet moeilijk en leuk om te doen. Een tacopers is handig, maar beslist niet nodig. Zonder gaat het ook prima.

Recept: Kip Marengo - uit 'Recepten uit de Lisztstraat' →

13-04-2024 Hét familierecept van de familie Koesen. Tekst en foto van: Marijn Koesen

Recept: Mijn favoriete risotto: Risotto met porcini →

08-04-2024 Een Cookboogle favoriet

Getest [134] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto →

Op zoek naar een snelle en makkelijke manier om een lekkere risotto te maken? Gebruik je oven!

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Review [37] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Budget Vegan →

De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.

Recensie: Eén pan, één portie →

Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen