23-01-2025 08:00
naar notities
Rubriek: Recept
Voor 2 personen
Mocht je ooit eens een zwart truffeltje op de kop tikken, maak dan vooral deze heerlijke en heel eenvoudige pasta ermee.
Ingrediënten:
- 350 gram (liefst verse) tagliatelle
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- klontje boter
- scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Zet een ruime pan met water en veel zout op het voor en breng het aan de kook. Pasta kook je in water dat zo zout is als de zee. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper in de tussentijd de teentjes knoflook heel fijn. Doe een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan (de pasta moet er straks bij, dus hij moet groot genoeg zijn).
Smoor de knoflook op laag vuur, zonder dat het gaat kleuren, een paar minuten zodat smaak en geur goed vrijkomen.
Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta bij de knoflook in de pan en hussel goed door elkaar. Doe er dan een paar klontjes boter bij en giet er een soeplepel kookvocht bij. Hussel goed door totdat het kookvocht en de boter een 'saus' gaan vormen. Je kunt er eventueel voor de smaak nog een scheutje goede olijfolie over doen.
Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met wat zwarte peper en schaaf er wat zwarte truffel over.
Topmaaltje!
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch
Alle blogs in de rubriek Recept [60]
26-12-2024 Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.
18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.
17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.
16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.
10-12-2024 De vijgen en pruimen worden gestoofd in wodka, waardoor hun smaak intensiever wordt. De kardemomroom voegt een warme, romige toets toe, wat dit gerecht tot een verwarmend winterdessert maakt.
09-12-2024 Deze verwarmende taart heeft een rijke vulling van peren en pecannoten. Perfect voor koude winterdagen, met een geur die de gezelligheid van het seizoen oproept.
08-12-2024 Cider is een zeer ondergewaardeerd drankje. In dit recept is het verwerkt in Franse uiensoep!
04-12-2024 Voor de uiteindelijke smaak van de soep maakt het heel veel uit welke tomaten je kiest. Voorroosteren van de tomaten geeft extra smaak!
03-12-2024 Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.
02-12-2024 Een klassieker met een twist: witlof, ham en kaas geserveerd met gevulde eitjes
26-11-2024 Een prachtig hoofdgerecht voor op de kersttafel.
25-11-2024 Kerstiger dan deze zoete lekkernij wordt het niet!
22-11-2024 Pavlova het ultieme feestelijk dessert voor Kerst of voor Pasen. Een beter shared dessert bestaat er toch niet?
20-11-2024 Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.
19-11-2024 Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.
15-11-2024 Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith
13-11-2024 Hoe leuk is het om je eigen tomatenketchup te maken!
31-10-2024 De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.
30-10-2024 Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke
26-10-2024 Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.
25-10-2024 In deze maaltijdsalade speelt zijdezachte tofu een hoofdrol. De salade wordt hierdoor luchtig en niet te zwaar.
20-10-2024 Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker
19-10-2024 Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.
15-10-2024 Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.
14-10-2024
13-10-2024 Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel
09-10-2024 Een romige champignonsoep met allerlei Oosterse smaken
07-10-2024 Licht gebonden knoflooksoep van gerookte knoflook (kan ook met gewone knoflook) en chorizo. Superzacht en romig.
19-09-2024 Een soep met de vurige frisheid van gember die in een mum van tijd op tafel staat.
18-09-2024 De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.
17-09-2024 Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!
03-09-2024 Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.
02-09-2024 Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?
23-08-2024 Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.
18-08-2024 Fris zomersoepje met een makkelijk en snel plukbrood.
16-08-2024 Syracuse is een havenstad in het zuidoosten van Sicilië. Deze pasta vindt zijn oorsprong daar.
11-08-2024 De sleutel naar smaak in dit gerecht zit 'm in een goede bouillon en een lekkere Parmezaanse kaas.
03-08-2024 Er zijn heel wat recepten beschikbaar op internet, maar op deze manier vind ik 'm het lekkerst!
27-07-2024 Er zijn weer volop mosselen. Je kunt er heel veel mee doen, maar eerst moet je natuurlijk de klassieke manier proberen.
23-07-2024 Een lekkere snelle vegetarische pasta met allerlei variatiemogelijkheden
22-07-2024 Een lekkere, simpele, snelle pasta voor tomatenliefhebbers.
19-07-2024 De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.
12-07-2024 Deze cheesecake blijft gezellig logeren op je heupen of op je buik ... maar oh wat is het lekker!
07-07-2024 Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer. Dan kan niet anders dan lekker zijn. Ik maak ze al jaren op deze manier.
29-06-2024 Een heerlijk friszoet dessert, voor warme dagen of na een spicy maaltijd. Ook zeer geschikt om te maken met mango.
27-06-2024 Een makkelijk maar zeer smaakvol hapje. Let op: niet voor zelfmaakpuristen!
22-06-2024 Gegrild vlees op een bedje van verse groenten en koude rijstnoedels is de perfecte combinatie voor een hete zomerdag.
16-06-2024 Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!
07-06-2024 Deze kokosblokjes kreeg de schrijfster van Het Bakmanifest vroeger op haar verjaardag van haar moeder.
04-06-2024
24-05-2024 Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.
19-05-2024 Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.
03-05-2024 Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?
28-04-2024 Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.
22-04-2024 Een ontzettend lekkere bereiding van aardappelen. Je bakt de aardappelen goudbruin en daarna laat je ze garen in bouillon.
22-04-2024 Witte asperges bereiden kan op een hele makkelijke manier, in de oven!
18-04-2024 Zelf taco's maken is niet moeilijk en leuk om te doen. Een tacopers is handig, maar beslist niet nodig. Zonder gaat het ook prima.
13-04-2024 Hét familierecept van de familie Koesen.
Tekst en foto van: Marijn Koesen
08-04-2024 Een Cookboogle favoriet