Uit: Eén pan, één portie
Een cadeautje van: Fontaine Uitgevers
19-09-2024 08:00
naar notities
Rubriek: Recept
Voor 1 persoon / Voorbereiding 10 minuten / Bereiding 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 el sesamolie, plus extra voor eroverheen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 10 gram verse gember, in lucifers
- 300 ml water
- 1/2 kippenbouillontablet
- 1 theel. sojasaus
- 1 theel. rijstwijnazijn
- 55 gram basmatirijst
- 1 kipfilet, in plakken van 2 cm
- 55 gram broccoli (gewone of bimi), in kleine stukjes
- 5 gram verse koriander, fijngesneden
- 1 lente-ui, diagonaal in stukjes
- zout (optioneel)
Bereidingswijze:
Verhit de sesamolie in een pan op matig vuur. Bak de knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn, maar laat ze niet te veel kleuren.
Schenk het water erbij, het bouillontablet, de sojasaus en rijstwijnazijn. Verhit en proef - voeg als dat nodig is wat zout toe. Breng aan de kook, voeg de basmatirijst toe en laat 5 minuten koken.
Draai dan het vuur laag, voeg de kip en broccoli toe (bimi is eerder gaar, dus voeg die pas toe als de kip nog 4-5 minuten moet garen). Leg het deksel op de pan en laat 8 minuten zacht koken. De bouillon moet maar net koken zodat de kip niet taai wordt.
Doe de koriander en lente-ui in je kom. Zijn de kip en rijst gaar, schep ze dan in de kom op de koriander en lente-ui en vermeng. Besprenkel tot slot met wat sesamolie en dien op.
Uit: Eén pan één portie
Prijs: 24,99 euro
alle recepten →
Zet op to-cook lijst
notities hierbij →
Meer uit deze publicatie:
Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.
De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.
Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!
Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.
Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!
Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.
Alle blogs in de rubriek Recept [31]
18-09-2024 De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.
17-09-2024 Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!
03-09-2024 Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.
02-09-2024 Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?
23-08-2024 Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.
18-08-2024 Fris zomersoepje met een makkelijk en snel plukbrood.
16-08-2024 Syracuse is een havenstad in het zuidoosten van Sicilië. Deze pasta vindt zijn oorsprong daar.
11-08-2024 De sleutel naar smaak in dit gerecht zit 'm in een goede bouillon en een lekkere Parmezaanse kaas.
03-08-2024 Er zijn heel wat recepten beschikbaar op internet, maar op deze manier vind ik 'm het lekkerst!
27-07-2024 Er zijn weer volop mosselen. Je kunt er heel veel mee doen, maar eerst moet je natuurlijk de klassieke manier proberen.
23-07-2024 Een lekkere snelle vegetarische pasta met allerlei variatiemogelijkheden
22-07-2024 Een lekkere, simpele, snelle pasta voor tomatenliefhebbers.
19-07-2024 De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.
12-07-2024 Deze cheesecake blijft gezellig logeren op je heupen of op je buik ... maar oh wat is het lekker!
07-07-2024 Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer. Dan kan niet anders dan lekker zijn. Ik maak ze al jaren op deze manier.
29-06-2024 Een heerlijk friszoet dessert, voor warme dagen of na een spicy maaltijd. Ook zeer geschikt om te maken met mango.
27-06-2024 Een makkelijk maar zeer smaakvol hapje. Let op: niet voor zelfmaakpuristen!
22-06-2024 Gegrild vlees op een bedje van verse groenten en koude rijstnoedels is de perfecte combinatie voor een hete zomerdag.
16-06-2024 Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!
07-06-2024 Deze kokosblokjes kreeg de schrijfster van Het Bakmanifest vroeger op haar verjaardag van haar moeder.
04-06-2024
24-05-2024 Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.
19-05-2024 Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.
03-05-2024 Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?
28-04-2024 Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.
22-04-2024 Witte asperges bereiden kan op een hele makkelijke manier, in de oven!
22-04-2024 Een ontzettend lekkere bereiding van aardappelen. Je bakt de aardappelen goudbruin en daarna laat je ze garen in bouillon.
18-04-2024 Zelf taco's maken is niet moeilijk en leuk om te doen. Een tacopers is handig, maar beslist niet nodig. Zonder gaat het ook prima.
13-04-2024 Hét familierecept van de familie Koesen.
Tekst en foto van: Marijn Koesen
08-04-2024 Een Cookboogle favoriet