Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Pasta

Meerdere auteurs

Verschijning: 14-08-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes

Uit: De Zilveren Lepel - Pasta
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

03-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen; voorbereidingstijd 30 minuten; kooktijd 1 uur

Rigatoni met gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt van rund of varken
  • 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 klein takje verse rozemarijn, fijngehakt
  • 4 dl passata
  • 350 gram rigatoni
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper

Bereiding:

Meng het gehakt in een kom met de peterselie en knoflook en voeg dan het ei met zout en peper naar smaak toe. Maak er kleine balletjes van, bestuif ze met bloem en houd ze apart. Verhit de olie in een pan, voeg de ui, selderij, wortel en rozemarijn toe en bak ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Doe er dan de gehaktballetjes bij en zet het vuur wat hoger. Bak de balletjes rondom lichtbruin en doe er de passata met wat zout bij. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles 40 minuten pruttelen; roer af en toe. Kook intussen de rigatoni in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de pan met de balletjes. Roer goed en warm het gerecht 2 minuten door. Doe het in een warme schaal en bestrooi het met de kaas.

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Getest: Taglierini met gerookte zalm, tomaat en roomsaus →

Weer een topper uit de Zilveren Lepel Pasta. Een perfecte smaakcombinatie van gerookte zalm en tomaten.

Getest: spaghettini met mozzarella en ansjovis →

Als je houdt van de uitgesproken smaak van ansjovis, dan is dit een recept voor jou!

Getest: Ravioli met een vulling van groente en kaas →

Een heerlijke zondagmiddagklus voor mensen die graag knutselen met eten: verse gevulde pasta maken.

Alle blogs in de rubriek Recept [28]

Recept: Spaghetti Carbonara →

02-09-2024 Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

23-08-2024 Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Recept: komkommer-spinaziesoep met plukbrood →

18-08-2024 Fris zomersoepje met een makkelijk en snel plukbrood.

Recept: Spaghetti alla Syracusani →

16-08-2024 Syracuse is een havenstad in het zuidoosten van Sicilië. Deze pasta vindt zijn oorsprong daar.

Recept: pilav met ui en Parmezaanse kaas →

11-08-2024 De sleutel naar smaak in dit gerecht zit 'm in een goede bouillon en een lekkere Parmezaanse kaas.

Recept: Beercan chicken →

03-08-2024 Er zijn heel wat recepten beschikbaar op internet, maar op deze manier vind ik 'm het lekkerst!

Recept: Klassieke mosselen →

27-07-2024 Er zijn weer volop mosselen. Je kunt er heel veel mee doen, maar eerst moet je natuurlijk de klassieke manier proberen.

Recept: Pasta met paddenstoelen en kaassaus →

23-07-2024 Een lekkere snelle vegetarische pasta met allerlei variatiemogelijkheden

Recept: Pasta met gegratineerde tomaatjes →

22-07-2024 Een lekkere, simpele, snelle pasta voor tomatenliefhebbers.

Recept: Klassieke gestoofde kip →

19-07-2024 De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.

Recept: New York Cheesecake →

12-07-2024 Deze cheesecake blijft gezellig logeren op je heupen of op je buik ... maar oh wat is het lekker!

Recept: de allerlekkerste ballen gehakt →

07-07-2024 Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer. Dan kan niet anders dan lekker zijn. Ik maak ze al jaren op deze manier.

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje →

29-06-2024 Een heerlijk friszoet dessert, voor warme dagen of na een spicy maaltijd. Ook zeer geschikt om te maken met mango.

Recept: Krokant gebakken ravioli met zure room dip →

27-06-2024 Een makkelijk maar zeer smaakvol hapje. Let op: niet voor zelfmaakpuristen!

Recept: Koude noedelsalade met gegrild varkensvlees →

22-06-2024 Gegrild vlees op een bedje van verse groenten en koude rijstnoedels is de perfecte combinatie voor een hete zomerdag.

Recept: Korean Fried Chicken →

16-06-2024 Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!

Recept: Kokosblokjes →

07-06-2024 Deze kokosblokjes kreeg de schrijfster van Het Bakmanifest vroeger op haar verjaardag van haar moeder.

Recept: Baklava Cheesecake →

04-06-2024

Recept: Snelle BBQ-salade →

24-05-2024 Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Recept: Cheesecakepotjes met gezouten honing →

19-05-2024 Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.

Recept: Verticale Chocolade-Pistachetaart →

03-05-2024 Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

28-04-2024 Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recept: Asperges - de makkelijkste manier van koken →

22-04-2024 Witte asperges bereiden kan op een hele makkelijke manier, in de oven!

Recept: Fondant-aardappelen →

22-04-2024 Een ontzettend lekkere bereiding van aardappelen. Je bakt de aardappelen goudbruin en daarna laat je ze garen in bouillon.

Recept: Zelf taco's maken →

18-04-2024 Zelf taco's maken is niet moeilijk en leuk om te doen. Een tacopers is handig, maar beslist niet nodig. Zonder gaat het ook prima.

Recept: Kip Marengo - uit 'Recepten uit de Lisztstraat' →

13-04-2024 Hét familierecept van de familie Koesen. Tekst en foto van: Marijn Koesen

Recept: Mijn favoriete risotto: Risotto met porcini →

08-04-2024 Een Cookboogle favoriet

Getest [124] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Lijstjes [1] →

Review [34] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.