Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Hokkaido

Tim Anderson

Verschijning: 03-04-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Jerky van zalm

Uit: Hokkaido

20-05-2025 19:00 naar notities Rubriek: Getest

Bij het doorbladeren van Hokkaido viel mijn oog hier onmiddellijk op. Ik houd enorm van dit soort experimenten. 

Jerky van zalm

De zalm snijd je in repen en bestooi je met zout. Dit moet een nachtje staan. De volgende dag spoel je de zalm af, dep je 'm droog en zet je de zalmrepen in een marinade van sojasaus, mirin en dashipoeder. Dit moet ongeveer 4 uur staan. Daarna gaat de zalm 12 tot 16 uur in een oven (of voedseldroger) op 70 graden. 

Het resultaat is een waanzinnig lekker zalmsnackje voor bij de borrel (een goed glas stevige, rokerige wiskey zou het hier prima bij doen). Of het alle moeite waard is? Dat vraag ik me eigenlijk nooit af bij eten. Ik vond het bijzonder om te maken en om te eten. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: snack, vis

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept: Boters met een smaakje →

Een aantal van de favoriete boters van de auteur van Hokkaido

Recept: Krab gegrild in zijn pantser →

Gebruik hiervoor een noordzeekrab of een spinkrab

Recept: Meloengeleipudding →

Zoetigheid uit het Noorden van Japan

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →