Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Lekker Caribisch koken

Tee Chef

Verschijning: 15-06-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: In folie gebakken garnalen in curry

Uit: Lekker Caribisch koken

15-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Getest

GarnalencurryDit is typisch zo'n recept waar je je eigen draai aan kunt geven, maar maak 'm vooral ook een keer zoals het in het boek staat. De inspiratie van de auteur komt van vis 'en papillote', dat ken je vast: vis bereid in de oven in een pakketje samen met wat smaakmakers. 

In dit geval draai je een currypasta van ui, bouillon en wat smaakmakers en dat meng je door de garnalen. De garnalen doe je vervolgen in een braadslee die is bekleed met aluminiumfolie en je doet er spinazie en okra bij. Okra kon ik helaas niet vinden in mijn woonplaats, dus ik heb er een groene paprika bij gedaan. Vervolgens vouw je het folie dicht en gaat het geheel in de oven.

Nog iets erbij?

Je kunt op de plaat wat (voorgekookte) stukjes aardappel toevoegen. Die nemen de currysaus dan ook heel lekker op. Ik heb gekozen voor rijst en dat was ook heel erg lekker.

Variaties

In de currypasta kun je allerlei lekkers toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een beetje pit? En je kunt ook heel goed variëren met de groentes die je toevoegt. Gebruik je fantasie en proef!

Gebakken garnalen

 

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Wortel-walnotencake →

Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Alle blogs in de rubriek Getest [110]

Getest: Wortel-walnotencake →

14-07-2024 Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

11-07-2024 Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Getest: hummus →

08-07-2024 Een echt goed recept voor een basis hummus, daar ben ik al tijden naar op zoek. Ik denk dat ik 'm gevonden heb!

Recensie: Maaltijdsalades →

06-07-2024 Een boek vol originele maaltijdsalades ingedeeld per seizoen. Een heel handig boek om in de kast te hebben.

Getest: Gepocheerde kipsalade met lente-ui en rijst →

05-07-2024 Gepocheerde kip met wat pit en groente in een lekkere Oosterse dressing, geserveerd op jasmijnrijst.

Getest: Tuinbonen-erwtensalade met burrata →

04-07-2024 Een frisse en kruidige maaltijdsalade met burrata en zelfgemaakte croutons. Topsalade.

Getest: Een soort salade Niçoise met dijondressing →

03-07-2024 Maaltijdsalade zijn altijd een goed idee. Je kunt er alle kanten mee op en het is meestal eenvoudig te maken.

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels →

02-07-2024 Deze manier van aardappels bereiden is bekend, nieuw is die heerlijke chermoula-yoghurt die je erbij maakt.

Getest: Heilbot in boter →

01-07-2024 Supersimpel en supersmaakvol traditioneel Syrisch zomergerecht: Heilbot in boter.

Getest: spaghetti met champigonsroomsaus →

30-06-2024 Op zoek naar een lekkere snelle vegetarische pasta? Op Eefkooktzo.nl vind je deze heerlijke spaghetti met champignonroomsaus.

Getest: Paneercurry met spinazie →

26-06-2024 Als je mensen wilt verrassen met een bijzondere dis en geen uren hebt om in de keuken te staan, is dit echt een aanrader. 

Getest: Alles-in-één-orzo →

25-06-2024 Als de titel van het boek zegt: Minimale inspanning, Maximaal resultaat, ben ik al om. Een ovenschaal vol lekker en gezond eten.

Getest: Doperwt-dragon-roomkaastaart →

24-06-2024 Ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag. De taart zo in een zucht en een vloek in elkaar en de oven doet het werk.

Getest: Ultieme chili met walnoten & chocolade →

23-06-2024 Een heerlijke vegetarische chili met pure chocolade, die echt een extra laag toevoegt aan de smaak.

Getest: Rozen-kardemom lassi →

19-06-2024 Een zoetzure lassi met een heerlijke rozengeur. Een verfrissend drankje.

Getest: Limoncello-spritz →

18-06-2024 Van iedere likeur die goed combineert met prosecco kun je een lekkere spritz maken. Deze zomerse spritz is gemaakt met limoncello.

Getest: De Flirtini →

17-06-2024 Een stevige, maar frambooszoete cocktail met een prachtige kleur.

Getest: Vietnamese hartige, krokante pannenkoek →

14-06-2024 Hartige pannenkoeken zijn altijd lekker, maar deze zijn ronduit heerlijk.

Getest: Ubesoep / Paarse soep →

13-06-2024 Een bijzonder soepje gemaakt van Ube. Een paarse zoete aardappel.

Getest: Vegetarische verse springrolls →

12-06-2024 Knutselen met eten, ik houd ervan. Zet de vulling op tafel en rol zelf je spring rolls aan tafel.

Getest: Pad Thai →

10-06-2024 Pad Thai is niet moeilijk te maken, een heerlijk gerecht met tofu en garnalen. De Pad Thaisaus is top!

Getest: Nasi Goreng streetfood style →

09-06-2024 Fried rice streetfood style, met alle karakteristieke smaken die daarbij horen.

Getest: Rode kipcurry →

08-06-2024 Een supersnelle en super makkelijke, romige curry: Rode Kipcurry

Getest: Tarte tatin met rabarber →

05-06-2024 Houd je van rabarber? Dan is dit een recept voor jou! Een omgekeerde taart met rabarber.

Getest: Kleverige garnalen met honing →

02-06-2024 Garnalen en honing zijn een bijzondere combinatie. Maar het werkt wel!

Getest: Salade van gebakken rijst, granaatappel en kruiden →

01-06-2024 Een rijstsalade met heerlijke frisse Griekse smaken.

Getest: auberginetaart met granaatappel en kruiden →

31-05-2024 Aubergines hebben bij de bereiding wat aandacht nodig, maar als je ze die geeft, dan smaken ze fantastisch.

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta →

30-05-2024 Waanzinnig lekkere aardappelen met citroen en feta, geheel bereid in de oven.

Getest: Krokante Bloemkool met linzen en kruidige groene-olijvendressing →

29-05-2024 Een zeer voedzame salade met een heerlijke dressing met eindeloos veel variatiemogelijkheden.

Zoetigheid in een bladerdeeghoorntje →

28-05-2024 Bijten in zoet en knapperig bladerdeeg en dan die heerlijke room proeven: Roomhoorntjes uit Het Bakmanifest

Pizza bakken op de kamado →

26-05-2024 Wordt het ineens mooi weer en wil je zelf pizza's bakken op je kamado? Dit supersnelle deeg is zo klaar.

Gegrilde karbonades, aardappelen en radicchio van de kamado →

25-05-2024 Zeer smakelijke maaltijd met als verrassend hoogtepunt de kropjes sla van de barbecue

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

22-05-2024 Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

21-05-2024 Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Een verrassend lekkere salade, top! →

20-05-2024 Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Alles is lekkerder met pindasaus, ook noodles →

17-05-2024 Udonnoodles met tofu, lekker veel groenten en ... pindasaus!

Eiernoodles met een smaakvolle saus →

16-05-2024 Een noodles gerecht met zeer veel smaak.

Simpel, snel, gezond: luxe noodle bowl →

15-05-2024 Smaakvolle noodles gerecht met veel groente en lekkere pittige gebakken zalm.

Vlaai met aardbeien en een puddingbodem →

14-05-2024 Een heerlijke vlaaibodem (niet te zoet!) die heel veel variatiemogelijkheden biedt. Eerste testrecept uit 'Het Bakmanifest'.

Zelden zo'n lekkere pastasaus gegeten →

12-05-2024 Verrukkelijke pasta met een saus van geroosterde paprika, verse tomaten, basilicum en chilipeper.

Gevulde tomaten om je vingers bij af te likken →

11-05-2024 Heerlijke met rijst, linzen, saffraan en venkel gevulde tomaten uit de oven.

Vegan spiesjes voor de barbecue of grillpan →

10-05-2024 Mooie, smaakvolle spiesjes van shiitake. Een opvallend vegan alternatief bij al het barbecuegeweld

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

08-05-2024 Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

07-05-2024 Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

06-05-2024 Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht →

05-05-2024 De klassieke manier van roosteren van hele tomaten is op de houtskoolbarbecue. In Flavour is het recept aangepast voor bereiding in de keuken. Een must voor iedere tomatenliefhebber.

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

04-05-2024 Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Chocoladetaart uit de koelkast met ... wasabi! →

01-05-2024 Ik koos dit recept om te testen, want: wasabi in een chocoladetaart? Maar wasabi blijkt dus heel goed te combineren met pure chocolade.

Chocoladekoekjes met barstjes →

30-04-2024 Gecraqueleerde chocoladebiscotti (Biscotti craquelé) oftewel gebarsten chocoladekoekjes oftwel lekkere 'chewy' chocokoekjes.

Rijke chocolademousse met Italiaanse meringue →

29-04-2024 Een heerlijke mousse, waar je wel even ruimte voor moet laten. Rijk en vol van smaak.

Heerlijke gevulde auberginerolletjes →

26-04-2024 Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

25-04-2024 Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

24-04-2024 In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel →

23-04-2024 De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.

Kabeljauw op je taco, why not? →

20-04-2024 Krokant gebakken kabeljauw met een lekkere frisse yoghurtsaus op een taco. Het kan allemaal.

Tomatensaus, garnalen. Wat wil je nog meer? →

19-04-2024 Onze persoonlijke favoriete taco uit het boekje 'Taco's' zijn die met tomatensaus, garnalen en guacamole.

Taco met gemarineerde zalm: lekker! →

18-04-2024 Heerlijke taco's van maïstortilla's met in sojasaus en mirin gemarineerde zalmblokjes.

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet →

16-04-2024 In deze champignonkroket zitten niet alleen champignons, maar ook allerlei andere paddenstoelen. Geurt heerlijk, smaakt fantastisch

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

15-04-2024 Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Kaaskroketten uit eigen keuken →

14-04-2024 Zelf kroketten maken is veel minder 'gedoe' dan ik dacht. Het is een heerlijk knutselen-met-eten-klusje.

Een zomerse lauwwarme 'salade' →

11-04-2024 Niet echt een salade, maar zeer geschikt voor een doordeweekse, zomerse dag.

Verleidelijke Kip curry →

10-04-2024 Met dit kip curry recept heeft de schrijver van het kookboek zijn vrouw verleid. Doe er je voordeel mee!

Ouderwetse bloemkool met een papje →

09-04-2024 Aardappels, groente en vlees precies zoals mijn moeder het vroeger thuis ook maakte: bloemkool met een papje.

Een totaal andere risotto →

06-04-2024 Niet romig, niet kazig, maar fris, zomers en licht: risotto met zalm uit Risotto! Risotto!

Italiaanse vlag risotto →

05-04-2024 Groene basilicum, witte knoflook en rode tomaten, een op en top Italiaanse risotto. Uit Risotto! Risotto!

Risotto met een hoofdrol voor peterselie →

04-04-2024 Peterselie wordt veel gebruikt in de keuken, maar het speelt zelden de hoofdrol in een gerecht. In Risotto! Risotto! staat een Risotto al Prezzemolo.

The original: pizza Margherita →

02-04-2024 Van armeluisvoer naar wereldwijd icoon: pizza Margherita. Het originele recept staat in 'Master the Originals'.

The original: Gado Gado →

01-04-2024 Gado Gado kun je in alle soorten en maten vinden. Het gerecht zoals het ook bedoeld is vind je in 'Master the Originals'.

The original: Ceviche →

31-03-2024 Een gerecht met een eigen feestdag: Ceviche het simpele en zeer smakelijke originele recept voor de thuiskok vind je in 'Master the Originals'.

Knoflook smaakbompasta →

29-03-2024 In 'Even more Basics to Brilliance' staat een pasta waar knoflookliefhebbers hun vingers bij af zullen likken.

Zalm met een vurige chiliolie →

28-03-2024 In 'Even more Basics to Brilliance' staat een heerlijke knapperige chiliolie die erg lekker is bij zalm. Een vurig visje dus.

Gekaramelliseerde uien op drie manieren →

27-03-2024 Tranen met tuiten bij het snijden van 2 kilo uien, maar zeer de moeite waar. Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie.

Scene: rokerig jazzcafé en een Old Fashioned →

25-03-2024 In 'cocktails' van Tess Posthumus staan alle klassiekers. Ook de Old Fashioned, het favoriete drankje van Don Draper.

De zon in een glas: Mimosa →

24-03-2024 Een klassieker uit Cocktails van Tess Posthumus: mimosa, een heerlijke cocktail voor een zonnige dag.

Espresso Martini; shaken or stirred? →

23-03-2024 Een hippe cocktail uit 'Cocktails' van Tess Posthumus ... maar moet je deze martini nou shaken of stirren?

Pindasoep met discussie over taugé →

22-03-2024 Pindasoep uit '+Toespijs' van Judith Cyrus. Er bestaan vele variaties, deze is een crowdpleaser.

Sperziebonen met een exotische twist →

21-03-2024 Sperziebonen met pinda-kokos crumble uit Toespijs van Judith Cyrus; boontjes met een tropisch tintje en een lekkere bite.

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli →

21-03-2024 Zoete aardappelfrites met zware bonen aioli uit 'Toespijs' van Judith Cyrus. Smaak prima, maar helaas niet lekker knapperig.

Een lekker mals kippetje →

20-03-2024 Gekruide kip met amandelen uit 'Toespijs' en waarom Surinamers hun kip wassen.

Uit het vuistje: Rotirol met lekkers →

19-03-2024 Uit +Toespijs van Judith Cyrus komt deze heerlijke rotirol, waarvoor je wel wat vouwtechniek in huis moet hebben ... die bij mij helaas ontbreekt.

Pannenkoeken op z'n Zweeds →

14-03-2024 Pannkakor med kantareller och kräftor uit 'Het lekkerste uit Zweden' van Ingrid Hofstra pagina 124

Zweedse kipkerrie met .... banaan?! →

13-03-2024 Flygande Jacob - Zweedse kipkerrie uit 'Het lekkerste van Zweden' van Ingrid Hofstra op pagina 95.

Ansjovis als hoofdingrediënt én smaakmaker →

13-03-2024 Janssons Frestelse staat op pagina 43 van 'Het lekkerste uit Zweden'. Aardappelgratin met ansjovis: een gerecht voor de feestdagen.

Romige smaakbom van ingelegde rode bieten →

12-03-2024 Een salade die in twee fasen wordt gemaakt. Eerst maak je de ingelegde rode bieten en vervolgens maar je daarmee de salade. Uit 'Het lekkerste uit Zweden'

Perfect voor beginnende broodbakkers: Karnemelkbrood →

12-03-2024 Een brood zonder gist en zonder dat je hoeft te kneden. Dit lukt dus altijd. Filmjölks-limpa uit 'Het lekkerste uit Zweden'.

Smullen: eieren in een romige kormasaus →

04-03-2024 Een vegetarisch gerecht voor fijnproevers dat eenvoudig vegan te maken is.

Lekker pittig platbrood →

04-03-2024 Platbrood met een lekkere kaasvulling en chilivlokken

Aubergine, anders dan anders →

04-03-2024 Aubergine op een andere manier. Erg lekker!

Lekkere romige stoof met bulgur →

04-03-2024 Stoof met bulgur in plaats van rijst voor een langduriger verzadigd gevoel.

Een lekker romig drankje van pistache →

04-03-2024 Afgeleid van een klassieker tijdens de feestdagen, badam milk (een amandeldrankje met specerijen)

Mercimek Çorbasi - Fluweelzachte rode-linzensoep uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

26-02-2024 Fluweelzachte rode-linzensoep uit het zuidoosten van Turkije, te vinden op pagina 38.

Kara Lahana - Boerenkool uit het noorden uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

26-02-2024 Doe eens wat anders met boerenkool dan stampen. Maak Noord-Turkse Kara Lahana, te vinden op pagina 97.

Izmir köftesi - Köfte uit Izmir met tomaat, ui en aardappel uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

26-02-2024 Zonnige köfte uit Izmir, te vinden op pagina 125

Portakalli Lokum - Turks fruit met sinaasappelsmaak uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

26-02-2024 Jammerlijk mislukt Turks fruit met sinaasappelsmaak, te vinden op pagina 182

Indische macaroni uit 'Erie Recepten voor het leven' →

11-02-2024 Macaroni ovenschotel op z'n Indisch, lekker! Terug te vinden op pagina 66.

Urap Campur uit 'Erie Recepten voor het leven' →

11-02-2024 Gemengde groenten naar eigen voorkeur, met gekruide kokos. Terug te vinden op pagina 52.

Ajam Panggang Bumbu Ketjap uit 'Erie Recepten voor het Leven' →

11-02-2024 Fantastische Indische kippendijen uit de oven. Terug te vinden op pagina 38.

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

23-01-2024 Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Een stressvrije maaltijd en een crowdpleaser →

23-01-2024 Lekkere geroosterde wortelgroenten. Weinig moeite, veel plezier. Kijk op pagina 25.

Gepocheerde roodbaars met pastinaken in mosterdsaus uit 'Hartstikke Mediterraan' →

23-01-2024 Een heerlijk gerecht met pastinaken. Kijk op pagina 89.

Vlaamse mayonaise uit 'Hartstikke Mediterraan' →

23-01-2024 Zelf mayo maken is een eitje met dit recept. Kijk op pagina 25.

Citroen-bosbessentaart uit 'Hartstikke Mediterraan' →

23-01-2024 Een lekkere, zomerse taart. Stevig, maar met frisse smaken. Kijk op pagina

Vis in tajine uit 'Hartstikke Mediterraan' →

23-01-2024 Een makkelijk en snel visgerecht. Kijk op pagina 91.

Zelfgemaakte tofu: ook lekker zonder opsmuk →

23-01-2024 Een boek over tofu moet natuurlijk een recept bevatten om zelf tofu te maken en gelukkig is dat zo in dit boek.

Butter tofu Sloppy Joe uit 'Tofu' →

23-01-2024 Deze Sloppy Joe doet niet onder voor zijn vlezige broertje. Kijk op pagina 43.

Mapo Tofu uit 'Tofu' →

23-01-2024 Behoorlijk pittige Mapo Tofu, erg lekker. Kijk op pagina 89.

Mijn favoriet: Pad Prakow met Tofu en een crispy ei →

23-01-2024 Lekker pittige pad prakow met een knapperig gebakken eitje.

Heerlijke aubergine-parmigiana →

18-01-2024 Top lasagne voor vegetariërs of een dagje zonder vlees.

Review [30] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Het Groene Kookboek →

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Recensie: Zonnige Zomercocktails →

60 kleurrijke drankjes voor vrolijke en relaxte zomervibes.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [1] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Recept [17] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: New York Cheesecake →

Deze cheesecake blijft gezellig logeren op je heupen of op je buik ... maar oh wat is het lekker!

Recept: de allerlekkerste ballen gehakt →

Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer. Dan kan niet anders dan lekker zijn. Ik maak ze al jaren op deze manier.

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje →

Een heerlijk friszoet dessert, voor warme dagen of na een spicy maaltijd. Ook zeer geschikt om te maken met mango.