01-10-2024 08:00 Rubriek: Aangekondigd
Kookboeken om naar uit te kijken in oktober 2024. De eerste kersttitels komen er alweer aan!
31' Zot van Koken
Binnen een half uur aan tafel kunnen zitten? Dat kan! Of moet ik zeggen, binnen een half uur + een minuut?
Voor alle recepten die je in dit boek vindt, had ik 31 minuten of minder nodig. Geen wachttijden voor trage marinades of langdurige gisting. Geen gerechten die langer dan een uur moeten garen.
Wie mij kent weet dat ik ervan houd om veel tijd in de keuken door te brengen. Maar ik word ook blij van het klaarmaken van makkelijke gerechtjes zonder al te veel ingrediënten en vooral... in korte tijd!
Wat je mag verwachten? Indrukwekkend veel recepten, allemaal klaar in 31 minuten of minder. Dat beloof ik!
Bron: titelbank
31' Zot van Koken
Uitgever: Lannoo
Prijs: 24,99
A Very Vegan Christmas
Iedereen blij aan tafel met A Very Vegan Christmas: kerstklassiekers in een plantaardige jasA Very Vegan Christmas biedt dé oplossing voor hetjaarlijkse vraagstuk: ‘wat eten we met Kerst?’ Vaderwil het liefst klassiek, je tante eet vlees noch vis, jepartner is een carnivoor en kindlief eet geen dierlijkeproducten. Onmogelijk gedoe? Nee! Met de receptenuit dit feestelijke kookboek krijg je iedereen blij aantafel.Met de vele bijgerechten als spicy cranberry-sherrysausof feestelijke kerstkoekjes & chocoladekransjesen cocktails maak je Kerst compleet. Bovendien isA Very Vegan Christmas het perfecte cadeau voor defeestdagen.
Bron: titelbank
A Very Vegan Christmas
Uitgever: Good Cook
Prijs: 17,50
Canapé
Een canapé is een klein en elegant klassiek gerecht uit de Franse keuken. Janneke houdt niet zozeer van de complexe bereidingen uit deze keuken, maar wel van de verfijnde intense smaken. Vertrouwde ingrediënten en eenvoudige bereidingstechnieken maken deze vaak klassiek geïnspireerde recepten tot een succes.
Van artisjokrillette met toast, coquilletartaar met limoencrème en tot gegratineerde paddenstoelen met salie en brie en aardpeerrösti met sukade en oude kaas. Jannekes teksten over beurre noisette, kruidensteeltjes, stro-aardappeltjes en meer maken Canapé naast een kookboek ook een heerlijk inspiratieboek.
Bron: titelbank
Canapé
Uitgever: Nijgh en Van Ditmar
Prijs: 32,99
Extra
EXTRA gaat over de ultieme door-eet-factor op je bord: eten waar je intens gelukkig van wordt en tot de laatste hap van geniet. Ik beloof je dat Extra koken niet veel tijd of moeite hoeft te kosten. Een groot deel van dit boek draait om simpele trucs voor textuur- en smaakexplosies. Speciaal voor mensen die na een lange dag lekker willen eten, maar net zo ongeduldig zijn als ik. Voor de liefhebber staan er ook technieken en tips op het menu om je kookrepertoire te upgraden. Van pasta tot zoet en van salade tot soep: doe maar een beetje extra op je bord, want gewoon is al saai genoeg.
Extra
Uitgever: Carrera Culinair
Prijs: 31,99
Het makkelijke bakboek
Met Het makkelijke bakboek bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten. Meer dan een kom, handmixer, steelpan, oven en een aantal standaard bakvormen en wat keukengerei heb je niet nodig. Van kaneelscones met cranberry's tot tuttifrutticake, van amandelcroissants tot baklava met walnoten en van chocoladesalami tot gemberpannenkoeken. Ook biedt Rutger handige basisinformatie, goede bak- en serveertips en eindeloos veel lekkere variaties.
Bron: titelbank
Titel: Het makkelijke bakboek
Uitgever: Carrera Culinair
Prijs: 25,00
Makkelijke Kerst
Maak deze kerst onvergetelijk met het 'Keukenhelden – Makkelijke kerst'! Dit boek biedt een scala aan heerlijke en eenvoudige recepten die je helpen om moeiteloos een traditionele kerstmaaltijd op tafel te zetten. Of je nu een vlees-, vis- of groenteliefhebber bent, er is voor ieder wat wils.Handige recepten waarmee je vooruit kunt werken.
Keukenhelden: de mooiste recepten voor een scherpe prijs, over een sterk topic. Verzamel ze allemaal!
Bron: titelbank
Titel: Makkelijke Kerst
Uitgever: Kosmos
Prijs: 10,00
Rendang
Rendang is razend populair en valt niet weg te denken uit het assortiment van de toko. En dat terwijl het gerecht op Sumatra, waar het oorspronkelijk vandaan komt, hooguit een paar keer per jaar wordt geserveerd bij ceremoniële bijeenkomsten zoals verlovingen of huwelijken. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, verwijst 'rendang' niet naar het door ons zo geliefde gerecht, maar naar de bereiding ervan.
Bron: titelbank
Titel: Rendang
Uitgever: Carrera Culinair
Prijs: 32,99
Solofood
Na haar echtscheiding hervond Janneke Vreugdenhil het genot van koken voor zichzelf. Met Solo Food, het boek waarin ze haar eenpersoonsrecepten verzamelde en dat herdruk na herdruk beleefde, wordt koken voor een eenpersoonshuishouden een feest. Janneke laat zien dat lekker koken zonder publiek bevredigend kan zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, weet precies hoe lang je de biefstuk gebakken wilt hebben en kunt dat heerlijke pastaatje met gamba’s en rokerige whisky-tomatensaus helemaal alleen opeten. Een opgewekt en persoonlijk kookboek met 72 recepten die je ernaar doen verlangen om in je eentje aan tafel te gaan.
* Recepten voor snelle maaltijden, Netflix-dinners en solo comfort food
* Ontbijt, lunch, diner, dessert en tussendoor
* Van 10 minuten pho en Pasta aglio olio tot eenpersoons kaasfondue en mango-kokosijs
Zoals Janneke zelf zegt: ‘Koken voor jezelf is niets meer of minder dan een exercitie in houden van jezelf.’
Bron: titelbank
Titel: Solofood
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: 24,99
Visvoer
Inmiddels kookten duizenden thuiskoks de heerlijkste kerst-, verjaardags- en familie- diners met behulp van de restaurantwaardige recepten van Tobias Camman. In 2022 verscheen 'Voer', het kookboek voor de beginnende foodsnob. In 2023 volgde 'Groenvoer', met daarin uitsluitend vegetarische gerechten. Beide boeken werden enthousiast ontvangen, en Groenvoer werd zelfs verkozen tot het beste boek van 2023 door de klanten van boekhandel Paagman.'Visvoer' is voor liefhebbers van vis en schaal- en schelpdieren, en staat vol nieuwe, inspirerende recepten op topniveau. Zoals altijd fraai vormgegeven, helder verwoord en doorspekt met de nodige humor.
Bron: titelbank
Titel: Visvoer
Uitgever: Blossom Books BOLD
Prijs: 34,99
Zoete Zooi
In haar allereerste boek ZOETE ZOOI. deelt bakkoningin Eefje haar absolute succesrecepten en heerlijke, nieuwe creaties. Als bakenthousiasteling met een banketbakkersdiploma op zak deelt ze al haar huis-, tuin- en keukentrics en zorgt ze ervoor dat je met meer zelfvertrouwen en plezier de keuken in gaat. In dit boek vind je uiteraard haar inmiddels beroemde boterkoek, de allerlekkerste Monchoutaart en natuurlijk haar signature karamel shortbread met pecannoten. Ook staat er een geweldig recept voor sticky toffee pudding in, die je met een bolletje ijs erbij ook perfect kunt serveren als dessert. Met ZOETE ZOOI. til je jouw thuisbakskills naar een hoger plan. Jouw creaties zullen niet alleen goed smaken maar er ook fantastisch uitzien. Een must-have voor elke bakliefhebber!
Bron: titelbank
Titel: Zoete Zooi
Uitgever: Eefje Friedhoff
Prijs: 28,99