02-11-2024 07:30 Rubriek: Aangekondigd
Kookboeken om naar uit te kijken in november 2024. In ieder geval maar liefst drie airfryertitels.
- 77 originele recepten voor het superhandige toestel
- Met stap-voor-stap beschrijvingen, zodat het zeker niet kan mislukken
- Van de chef van de bekende Thermomixboeken
De airfryer - het keukenapparaat dat voedsel krokant bakt met hete lucht en bijgevolg gezonder is dan traditionele friteuses - is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Ook de gekende hobbykok Claudia Allemeersch is grote fan van het superhandige toestel.
Voor Aifryer all day creëerde ze 77 overheerlijke unieke gerechten met de haar gekende speciale touch. Van voorgerecht tot dessert, alle recepten zijn steevast makkelijk en snel te bereiden.
Bron: titelbank
Titel: Airfryer all day
Uitgever: Lannoo
Prijs: 27,99 euro
Verschijnt: 20 november 2024
In Airfryerbijbel van Bas Robben vind je meer dan 200 recepten die je met de airfryer kunt maken. Van knapperige snacks zoals kipnuggets met za'atar en peterseliemayo of crispy tofu met kokos-chutney en ingelegde radijs, tot doordeweekse maaltijden zoals kabeljauw met mandarijn-chiliboter of gepofte aardappel met burrata. Gebruik je airfryer in het weekend om Thaise slow roasted ribeye of Indiase groentestoof te maken, rooster aubergine met pittige tahini en suikerpinda's of bak een fudgy bananencake of shortbread met espresso en hazelnoten.
Bron: titelbank
Titel: Airfryerbijbel
Uitgever: Carrera
Prijs: 34,99 euro
Verschijningsdatum 19 november 2024
De airfryer wordt vooral gebruikt voor frietjes, snacks en het afbakken van broodjes. Maar de airfryer kan veel meer…
De airfryer is een alleskunner volgens Simone van der Koelen. En dat is precies wat ze wil laten zien in haar tweede boek bij Forte: Bakken in de airfryer. In dit boek bakt Simone heerlijke zoete broodjes, taart, cupcakes, broodjes en broden. Maar ook hartige snacks, hapjes, taarten en quiches. Met recepten voor een hartig monkey bread tot empanadas en sigari boregi.
Van koffiebroodjes tot baklava, schwarzwalder kirsch cupcakes en een funfetti taart. In dit boek vind je 75 zoete en hartige recepten. De bereidingstijd is korter dan in de traditionele oven.
Verder vind je veel praktische info zoals het omrekenen van een
ovenrecept, het aantal calorieën per recept, serveertips en extra recepten van dips.
Bron: titelbank
Titel: Bakken in de Airfryer
Uitgever: Forte
Prijs: 20,00 euro
Verschijningsdatum: 5 november 2024
In dit boek staan de allerlekkerste gerechten met noedels, aardappels, pasta, rijst, peulvruchten, brood en deeg in de hoofdrol. Er staan fancy gerechten in voor etentjes, maar ook veel simpel comfortfood voor doordeweeks. Moderne frisse gerechten, perfect op smaak en zoals je ze ook in de leukere restaurants tegenkomt. Toch is het wel degelijk eten om thuis zelf te maken. Sommige recepten kosten een beetje tijd, maar alles is goed en zonder voorkennis te doen. Het zijn stuk voor stuk gerechten waar je blij van wordt en waar je meteen enorme zin in krijgt.
Bron: titelbank
Titel: Carbs Carbs Carbs
Uitgever: Carrera
Prijs: 32,99
Verschijningsdatum: 6 november 2024
‘Koken is altijd mijn grootste liefde geweest. Het is mijn manier om te verbinden met de mensen om me heen, vooral met mijn familie. Niets is mooier dan mijn kinderen aan tafel te hebben, genietend van wat we samen hebben gemaakt. Als iedereen thuis is, begint het weekend op vrijdagavond standaard met Spaghetti Casa Herman. En op een luie zondag bakken we croques terwijl de geur van gebraden kip de keuken vult. Met taco’s op tafel denken we terug aan de smaken van Mexico.
In Colorful cooking komen die persoonlijke momenten, de invloeden van mijn reizen en het pure plezier van koken samen. Ik hoop dat je, wanneer je dit boek openslaat, het gevoel krijgt: dit kan ik ook. De meeste ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt, maar soms stel ik je ook voor een uitdaging, want die horen nu eenmaal bij het leven. Dit boek is mijn ode aan kleur, en aan de bevrijding die koken biedt. Geen regels, geen verwachtingen, geen ingewikkeldheid. Knallende smaken, knetterende kleuren en bovenal: plezier, plezier, plezier. Van het donker naar het feest.’
Bron: titelbank
Titel: Colorful Cooking
Uitgeverij: Nijgh en Van Ditmar
Prijs: 29,99 euro
Verschijningsdatum: 15 november 2024
Al twee jaar lang klinken Teun en Yvette door de oortjes van hun trouwe luisteraars. In de podcast Etenstijd! hoor je tips, verhalen en de antwoorden op talloze luisteraarsvragen over eten – genoeg om een boek mee te vullen. Van airfryer tot zeezout, dit boek snijdt culinaire zaken in hapklare hoofdstukjes aan. Ga het gastronomische alfabet stelselmatig af, of volg de tips van Teun en Yvette en blader kriskras door het boek.
Wat is de definitie van een goed restaurant, hoe vind je er een, en welke wijn bestel je dan? In welk seizoen oogst Yvette de artisjokken en met wat voor saus serveert ze die? In welk aanrechtkasteel stooft Teun altijd zijn bonen, en welke apparaten fossiliseren in zijn keukenkast? Je leest het allemaal in Etenstijd!
Bron: titelbank
Titel: Etenstijd!
Uitgever: Nijgh en Van Ditmar
Prijs: 22,50 euro
Verschijningsdatum: 1 november 2024
Klassiekers en streekgerechten uit de meest veelzijdige keuken van Azië
De populariteit van Maleisie als vakantieland neemt toe, maar nog maar weinig mensen kennen de authentieke Maleisische keuken. Die keuken is een culinaire smeltkroes van veelzijdige smaken, beïnvloed door onder meer Maleiers en mensen uit China, India en de Peranakan. In Het lekkerste uit Maleisië schotelt chef Norman Musa ons met trots 60 Maleisische gerechten voor die je simpelweg móet eten.
* elk recept gefotografeerd
* van klassieke curry's tot streetfood en desserts
* in de culinaire reeks Het lekkerste uit...
Van klassiekers als nasi lemak en roti canai, streetfood snacks als popiah goreng (sticky loempia's) tot verrassende streekgerechten als kari ikan (viscurry) en desserts als bingka pandan (zoete pandanpudding). Voor doordeweekse dagen, etentjes met familie en vrienden, of feestdagen als Eid-al-Fitr en Chinees Nieuwjaar. Met Het lekkerste uit Maleisië, waarin smakelijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie, geniet je thuis van alle must eats.
Bron: titelbank
Titel: Het lekkerste uit Maleisië
Uitgever: Fontaine
Prijs: 29,99 euro
Verschijningsdatum: 12 november 2024
Ik zag wel dat je naar m'n Cheese Cake
Met dit verlekkerende cheesecakeboek doet Miljuschka haar bijnaam Cheesecake Queen eer aan: van classics tot feestnummers en cheesecake-kampioenen, elk met hun eigen moeilijkheidsgraad. Ze duikt daarnaast de geschiedenis van de cheesecake in en doet een deep dive in de cheesecake-basisprincipes. De meer dan 80 romige, zoete en soms zelfs hartige cheesecakes worden een vriend voor het leven – wedden?!
Bron: titelbank
Titel: Ik zag wel dat je naar m'n Cheese Cake
Prijs: 34,99 euro
Verschijningsdatum: 19 november 2024
Kook mee! is het allereerste kookboek van de Buddy Oliver, voor alle kinderen die zelf (of samen met ouders) de keuken in willen duiken. Van lekkere, makkelijke recepten voor ontbijt & brunch of family favourites voor s avonds, tot aan keukenskills waar kinderen heel hun leven wat aan hebben.
- Zo maak je superlekker eten
- Ruim 60 spannende recepten
- Voor familie en vrienden
- Een regenboog vol gerechten
- Handige tips & tricks
Met dit kookboek heb je iets geweldigs in handen om je kinderen mee te leren koken.
Koken is een soort superkracht... Je bent nooit te jong om ongelooflijk lekkere dingen te maken! Jamie Oliver
Bron: titelbank
Titel: Kook Mee!
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: 24,99 euro
Verschijningsdatum: 12 november 2024
Meer dan 70 recepten van toen en nu: Lekker Hollands van Rudolph van Veen is een ode aan de Nederlandse keuken. Want Japans, Thais of Italiaans, het is allemaal even heerlijk maar soms vergeten we hoe lekker onze eigen Hollandse keuken is! Van recepten voor boterkoek tot rode kool met appeltjes, Limburgs zuurvlees tot aan zelfgemaakte kibbeling: dit zijn de toppers die we vroeger aten, dit is de smaak van thuis.
- Het nieuwste boek van Hollande Meester Rudolph van Veen
- Met soepen & voorgerechten
- van groente tot vis en vlees
- heerlijke snacks & toetjes
- en heerlijke baksels van de Meester Patissier
Bron: titelbank
Titel: Lekker Hollands
Uitgever: Kosmos
Prijs: 27,99 euro
Verschijningsdatum: 5 november 2024
Ma petite pâtisserie
Ontdek al het heerlijks uit de Parijse pâtisserie in 'Ma petite pâtisserie' van Audrey Krief. Denk aan vanille-éclairs, madeleines en versgebrande crème-brûlée... Verscholen in de Amsterdamse Pijp vind je My Little Patisserie, een Frans zaakje dat bekendstaat als een klein stukje Parijs in Amsterdam. In dit kookboek onthult eigenaresse Audrey al haar favoriete recepten en leert ze je de kneepjes van het patissiervak. Maak stap voor stap soezendeeg, ontdek het geheim achter de perfecte crème chocolat en ervaar de magie van een perfecte batch madeleines. Strakke, klassieke vormgeving gecombineerd met sfeervolle fotografie met een vintage touch maken dit boek een échte eyecatcher. Daarmee is 'Ma petite pâtisserie' niet alleen een must-have voor de toegewijde thuisbakker, maar ook voor iedereen die zich even in Parijs wil wanen.
Audrey Krief is van origine Parisienne. Ze volgde een opleiding bij l'Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie en werkte bij verschillende Parijse patissiers voordat ze voor de liefde naar Nederland verhuisde en daar haar eigen zaak - My Little Patisserie - opende.
Bron: titelbank
Titel: Ma petite pâtisserie
Uitgever: Becht
Prijs: 29,99 euro
Verschijningsdatum: 6 november 2024
The Curry Guy Kip: nieuwe toptitel van Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy. Maak de lekkerste spicy kiprecepten uit India en Zuidoost-Azië met The Curry Guy Kip. Wereldwijd is kip het meest gegeten stukje vlees: gebakken, gestoofd, gegrild, gepocheerd, gefrituurd of van de barbecue. Breid je repertoire kiprecepten uit met de nieuwstetitel van The Curry Guy en serveer de lekkerste gerechten. Snacks & voorgerechten, Aziatische kipcurry’s & stoofgerechten, gebakken & van de barbecue of sandwiches zoals báhn mì en keema pav. Ontdek het koken met karahi, de traditionele dikke, ronde en diepe kookpot (ook in Nederland gewoon te koop) en bekwaam je in de bereidingswijze zoals de straatventers dat in India doen. The Curry Guy Kip is niet compleet zonder basisrecepten en vele bijgerechten.Van snacks als kipsamosa uit Punjab en kip gebakken in pandanblad, tot en met kip korma karahi, kip vindaloo uit Goa en khagzi kebab van de barbecue. Serveer met de vele bijgerechten: chutney van groene peper met koriander, Thaise komkommersalade en raita. Maak zelf naan, paratha en flinterdunne rumali roti. In een oogopslag zie je of het recept snel te bereiden is of juist de tijd nodig heeft, glutenvrij is of van de barbecue komt.
Bron: titelbank
Titel: The Curry Guy Kip
Uitgever: Good Cook
Prijs: 24,95 euro
Verschijningsdatum: 5 november 2024
Too Easy
Elke dag iets overheerlijks op tafel zetten hoeft geen uitdaging meer te zijn – met dit boek is koken too easy!
Ontdek tijdbesparende shortcuts om al je favorieten supersnel klaar te maken! Met een paar vaste items uit je voorraadkast en verse ingrediënten verander je in no-time deze recepten in de lekkerste maaltijden.
Maak snelle versies van favoriete klassiekers of ga voor slimme, smakelijke eenpansgerechten, en geef je doordeweekse repertoire een boost. Bovendien deelt Donna Hay twists op heerlijke recepten voor de airfryer: bliksemsnel, serieus lekker en met krokante, goudkleurige korstjes. Ze heeft ook aan de lekkere trek gedacht, met onweerstaanbare snacks en makkelijke, indrukwekkende desserts.
Bomvol nieuwe ideeën om vertrouwde ingrediënten eens heel anders te gebruiken voor gerechten die je keer op keer gaat maken. Geniet!
Elke dag iets overheerlijks op tafel zetten hoeft geen uitdaging meer te zijn – met dit boek is koken too easy!
Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay (1970) het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Donna is een internationaal fenomeen en zij staat voor toegankelijke maar creatieve recepten en prachtig beeld. Van haar kookboeken werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.
Bron: titelbank
Titel: Too Easy
Uitgever: Spectrum
Prijs: 32,50 euro
Verschijningsdatum: 7 november 2024
Inmiddels kookten duizenden thuiskoks de heerlijkste kerst-, verjaardags- en familie- diners met behulp van de restaurantwaardige recepten van Tobias Camman. In 2022 verscheen 'Voer', het kookboek voor de beginnende foodsnob. In 2023 volgde 'Groenvoer', met daarin uitsluitend vegetarische gerechten. Beide boeken werden enthousiast ontvangen, en Groenvoer werd zelfs verkozen tot het beste boek van 2023 door de klanten van boekhandel Paagman. 'Visvoer' is voor liefhebbers van vis en schaal- en schelpdieren, en staat vol nieuwe, inspirerende recepten op topniveau. Zoals altijd fraai vormgegeven, helder verwoord en doorspekt met de nodige humor.De pers over 'Voer' en 'Groenvoer': ‘Wie met Camman kookt, oogst applaus.’ - Trouw ‘Tobias geeft culinaire inspiratie.’ - Niven Kunz, chef restaurant Triptique ‘Tobias weet met veel humor én kennis groenten naar een hoger niveau te tillen.’ - FavorFlav ‘Tobias heeft veel tijd, oprechte liefde en lol in dit waanzinnige boek gestoken. Dat zie je, en dat proef je.’ - Peter Gast, chef restaurant Graphite Amsterdam ‘Door dit boek leer ik eindelijk koken op het niveau waar ik zo graag op eet.’ - Jan Versteegh, podcasthost De Beste Smaak Van Nederland
Bron: titelbank
Titel: Visvoer
Uitgever: Blossom Books
Prijs: 34,99 euro
Verschijningsdatum: 4 november 2024