Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Aangekondigd

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Aangekondigd: september 2024

01-09-2024 08:00 Rubriek: Aangekondigd

In september 2024 verschijnen er weer veel leuke nieuwe kookboeken. Hieronder een lijstje van titels waar ik naar uitkijk.

Budget VeganBudget Vegan 

Het kookboek met meer dan 100 plantaardige budgetreceptenMet Budget Vegan maak je met makkelijk verkrijgbareingrediënten en handige tips meer dan 100 verrassende,smaakvolle én betaalbare gerechten. Vaneenvoudige, snelle doordeweekse maaltijden totbijzondere gerechten voor grotere groepen. MetBudget Vegan kook je duurzamer en bespaar je tijdén geld.Of je nu af en toe vegan wil eten, de volledige overstapmaakt naar een plantaardig dieet of gewoon duurzamerwil eten en je hiermee bovendien geld bespaart:Budget Vegan bewijst dat plantaardige gerechtenbijzonder smaakvol zijn, goed voor de portemonneeen ook nog bijdragen aan een betere wereld. 

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 10 september 2024
Prijs: € 16,50

Café MarseilleCafé Marseille

Welkom bij Café Marseille, waar de muziek harder speelt dan de zee. Dit is geen kookboek zoals je gewend bent. Het is mijn reis door acht havensteden, een verslag van mijn kookavonturen als scheepskok, waarin ik me steeds opnieuw verloor - en weer vond - in een wirwar van ingrediënten, geuren en herinneringen. Dit boek is een hommage aan de outcasts en de outsiders, degenen die durven te dromen en te leven op hun eigen voorwaarden.
In Café Marseille geldt maar één regel: laat je verwachtingen varen en je zintuigen leiden. Proost, op een leven vol smaakvolle chaos. Laat de avonturen beginnen!

Bron: titelbank
Verschijningsdatum 25 september 2024
Prijst: € 35,00

Comfort

Na Simpel en Flavour is dit dé nieuwe grote Ottolenghi!
100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keuken


Comfort food à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. Gerechten die je doen denken aan je lievelingseten als kind, herinneren aan een mooi moment of een bijzondere plek, of je simpelweg voeden na een zware dag. Klassieke geroosterde kip met orzo, een vega venkel-courgettelasagne, Kaiserschmarrn met pruimencompote: van voorgerecht tot dessert biedt Comfort een verzameling supersmakelijke en troostrijke recepten. Eten om in je eentje van te genieten of om te delen, als je je gezin, familie of vrienden wilt verwennen.

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 5 september 2024
Prijs: € 33,99

Makkelijke wereldgerechten

Wat eten we vandaag?

Dat is dé vraag die je elke dag in ieder huishouden hoort. Want of je nu wel of niet van koken houdt, iedereen wil lekker eten. Elke dag een gezonde en gevarieerde maaltijd serveren is voor veel mensen een uitdaging. In dit boek vind je de 75 favoriete wereldgerechten van de populaire foodblogger Annemiek Verweij, bekend van haar social media-kanalen KeukenLiefde. Het zijn heerlijke en toegankelijke hoofdgerechten die je zelf makkelijk kunt maken zonder pakje of zakje: Van Thaise kip Siam, Zweedse gehaktballetjes, Italiaanse lasagnette, Hawaiiaanse poké bowl tot Israëlische pita falafel en nog veel meer. De recepten zijn handig verdeeld in de hoofdstukken kip, vlees, vis en vega. Achterin het boek vind je ook een handig receptenregister waar je makkelijk kunt zoeken op land en werelddeel.

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 2 september 2024
Prijs: € 25,99

Last minute dinnersLast minute dinners

Koken zonder stress voor vrienden & familieWe vinden het allemaal leuk om te tafelen in goedgezelschap, gepland of onverwachts. Last MinuteDinners biedt een moeiteloze aanpak, waarbij eenvoudboven overdaad wordt verkozen. Van bedrieglijkeenvoudige, maar toch spectaculaire, diners in hetweekend of het gemak van een geweldig eenpansgerechtdoordeweeks, bij onverwachts bezoek.De handige menuplanners maken het nog gemakkelijker:maak een herfstmenu en serveer bruschetta metstracciatella di burrata & ansjovis met salie, gevolgddoor wedge salad & blauwekaasdressing, romigetortellini met pancetta, erwten & prei en sluit af metgrapefruitcrêpes. Of kies voor een vegetarisch danwelveganistisch, Spaans diner of een Italiaans feestmaaltijd.En last but not least: een driegangenmenu, klaarbinnen een uur. 

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 12 september 2024
Prijs: € 27,50

Oma's bakboekOma's bakboek

In 'Oma's bakboek' van stichting Oma's Soep leer je zelf al het lekkers te maken dat oma je bij de koffie voorschotelt. Denk aan een heerlijke plak kruidkoek, Moskovisch gebak of een stuk versgebakken appeltaart (met slagroom!) - iedere oma heeft wel een zoete traktatie die nooit op de koffietafel ontbreekt. 'Oma's bakboek' bevat 50 recepten van de leukste oma's en opa's, waarmee je de heerlijkste cakes, taarten, koekjes en andere zoete traktaties bakt. Uiteraard precies volgens oma's recept! Het kookboek is verder doorvlochten met mooie verhalen, portretten en grappige anekdotes. Zet de oven maar aan, want met 'Oma's bakboek' wil je eindeloos blijven bakken.

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 25 september 2024
Prijs: € 21,99

PaddenstoelenPaddenstoelen

In 'Paddenstoelen' geeft Martin Nordin je meer dan 70 vegetarische recepten waarin allerlei soorten paddenstoelen de show stelen. Van kastanjechampignons en portobello's tot oesterzwammen en shiitake - er zijn ontzettend veel heerlijke paddenstoelen die je op verschillende manieren in je gerechten kunt verwerken. Denk aan smakelijke soepen, stoofschotels, pasta's en dumplings, maar je kunt paddenstoelen ook als topping gebruiken, zoals op broodjes, burgers en pizza's. Paddenstoelen zijn superveelzijdig. 'Paddenstoelen' is een prachtig kookboek met heerlijke gerechten die paddenstoelen naar een hoger niveau tillen. Het is hét perfecte kookboek voor iedereen die op zoek is naar meer inspiratie om smakelijke gerechten met paddenstoelen op tafel te zetten. 

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 18 september 2024
Prijs: € 22,99

SoloSolo

Alle singles verzamelen! Emma de Thouars kookt al jaren voor zichzelf en doet niets liever. In Solo deelt ze recepten en geeft ze slimme tips over boodschappen doen voor één en restjes opmaken. Want in je eentje krijg je natuurlijk nooit die hele bloemkool/spitskool/zak spinazie of dat blik bonen op.

Verwacht veel lekker-op-alles-sauzen en groenten die je op verschillende manieren kunt verwerken zodat je nooit de hele week hetzelfde hoeft te eten. Met realistische recepten, want ja, koken voor jezelf is de ultieme manier van selfcare, maar vaak ben je aan het einde van de dag moe en wil je snel iets lekkers eten. Denk aan groentefritters, geen-werk-salades, deconstructed gimbap, labneh met toppings, brothy beans en boterkoek of een snack voor één.

Speciaal voor kleine keukens. Zonder grote apparaten en met een beperkte voorraadkast kun je alsnog de sterren van de hemel koken.

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 3 september 2024
Prijs: € 27,99

Tomato TomatoTomato Tomato

Of het nu hoogzomer of hartje winter is, met de veelzijdige tomaat kun je het hele jaar door genieten van lekkere gerechten en smaak-volle sauzen. Van absolute klassiekers zoals spaghetti bolognese of geroosterde tomatensoep, tot een hartige cake, tomatenfondue en een verrassende sabayon; met Tomato tomato in huis gaat geen enkele tomaat meer verloren!

De perfecte tomatensaus kan natuurlijk niet ontbreken: in dit boek vind je niet alleen het ultieme basisrecept terug, maar ook een smakelijke variatie voor elk seizoen. Naast haar sauzen toont Julie je ook hoe je huisgemaakte tomatenketchup, -confituur en -olie kunt maken, en leert ze je de kneepjes van het fermenteren.

Een tomatenkookboek om elke dag te gebruiken, boordevol inspiratie en meer dan 60 supersnelle recepten voor de thuiskok.

Bron: titelbank
Verschijningdatum: 17 september 2024
Prijs: € 29,99

VeggilaineVeggilaine

Ghislaine Voogd is al haar hele leven vegetariër. Je kunt stellen dat vegetarisch eten haar letterlijk met de paplepel is ingegoten. Tijdens de pandemie besloot ze haar voorliefde voor eten uit verveling op Instagram te delen. Niet wetende dat dit het begin was van haar succesvolle account @veggilaine, waarmee ze inmiddels dagelijks tienduizenden volgers inspireert met heerlijke, makkelijke, vegetarische recepten. Ook op TikTok deelt ze boodschappen- en kooktips over vega(n) koken. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Daarnaast is Ghislaine dol op fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van zelfgemaakte fluffy pita’s, homemade crispy chili-olie, paratha met gekruide oesterzwam en doperwtenspread, miso-pecan-bananenbrood of een kimchi focaccia? Dit boek bevat naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount ook een heleboel overheerlijke nieuwe recepten. Ghislaine hoopt iedereen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is!

Bron: titelbank
Verschijningsdatum: 17 september 2024
Prijs € 29,99

Alle blogs in de rubriek Aangekondigd [3]

Aangekondigd: augustus 2024 →

10-08-2024 Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

09-07-2024 Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Getest [124] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Recept [28] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Lijstjes [1] →

Review [34] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.